Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rimčev investitor Investindustrial holding, postao je većinski vlasnik Eatalyja

eataly-g

Nakon što su kroz razne instrumente uložio 120 milijuna uera u Rimac Grupu, ugledna luksemburška grupacija Investindustrial kupila je većinski paket u talijanskom Eatalyju. Invest industrial je 1990 osnovao Andrea Bonomi, grupacija je nastala iz industrijskog konglomerata i u portfoliju ima širok raspon udjela, od Aston Martina do modne kuće Zegna.

Ovih dana su sa 200 milijuna eura preuzeli 52 posto udjela u talijanskom Eatalyju, koje će prvenstveno ulagati u globalno jačanje jednog od najutjecajnijih brendova u svjetskoj gastronomiji. Eataly je prije 15 godina utemeljio Oscar Farinetti. Njihove velike trgovine koje su ujedno i restorani, tržnice i prezentacije talijanske zanatske proizvodnje hrane, dramatično su promijenile način na koji se hrana prodaje i postale jedan do glavnih kanala promocije održivosti i  brenda Made in Italy.  

48 posto udjela u Eatalyju zadržavaju prijašnji vlasnici obitelji Farinetti, Baffigo i Miroglio te ClubItaly. Iako je izuzetno popularan, Eataly se već godinama bori s financijskom neefikasnošću i gubicima, a ni pandemija nije pomogla. Vijest o prodaji Eatalyja Investindustrialu dosta je dobro dočekana u javnosti, jer je ova grupacija poznata po ulaganju u razvoj i širenje, a kao dobar znak promatra se i činjenica da je zadnjih godina u prehrambenu industriju uložila 2.5 milijarde eura. Prije Eatalyja ušli su u La Doriu, najvećeg europskog proizvođača mahunarki, pelata, pirea od rajčica i voćnih sokova, CMS Ingredients, Italcanditi, Parker Food Group i Hi-Food, specijaliste za high-tech proizvodnju funkcionalnih sastojaka i u lanac restorana Dispensa Emilia. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.