Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Novi Maredo sa staklenim krovom i velikim barom izgleda spektakularno. Hrana chefa Marija Mihelja još je spektakularnija 

Maredo na Trešnjevci, preko puta Cibone, stara je zagrebačka restoranska adresa najpoznatija po golemim porcijama konvencionalnih jela s roštilja. Maredo se ovog ljeta zatvorio ali ne zato da bi se uljepšao i osuvremenio, nego zato da bi se strateški promijenio. Novi Maredo, koji ovaj tjedan prolazi kroz fazu soft openinga, dramatično drukčije izgleda od starog Mareda. A hrana je još impresivnija od dizajna.

Ambijentalno govoreći, Maredo više nije dugački tamni klaustrofobični tunel bez prozora, nego veliki, svijetli, prozračni prostor s visokim staklenim krovom, dugim  barom, modernim namještajem i nekoliko soba za private dining.

Gastronomski govoreći, El Torov chef Mario Mihelj (El Toro i Maredo pripadaju istoj restoranskoj grupi) oblikovao je najambiciozniji roštiljski meni koji smo dosad vidjeli u Zagrebu. Gospodin Mihelj predsjeda  nad četiri različite vrste roštilja, a zadimljeni patlidžani na humusu, koje smo sinoć probali nadilaze bilo kakve dosadašnje zagrebačke roštiljske kriterije. Janjeći kotleti i dvadesetak dana odležani tomahawk ne zaostaju.

Vinska je lista ekstenzivna, s best of selekcijom hrvatskih vina, dobrih godišta  Perignona i Cristala i širokim izborom ozbiljnih francuskih, talijanskih i španjolskih buteljki. Maredo prima rezervacije od utorka 27. rujna.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Novi Maredo sa staklenim krovom i velikim barom izgleda spektakularno. Hrana chefa Marija Mihelja još je spektakularnija 

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min