Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Danas smo pojeli najbolji zagrebački burger ikad. Ne smijemo napisati gdje, jer ih vlasnici ne stignu dovoljno napraviti

Najbolji zagrebački burger sastoji se, dakle, od pljeskavice od svježe , ručno mljevene govedine, tri srednje velike kozice u smjesi cajun začina i salate od celera, paprike i ljubičastog luka. Mi smo u kremastom umaku dobili i malo habanera koji je izvrsno naglasio slatkoću kozica. Evo zašto je najbolji zagrebački burger zaista najbolji zagrebački burger.

Pljeskavica je rahla sa snažnim okusom govedine. Kozice, s čvrstom teksturom, svojom slatkom mineralnošću odlično oponiraju govedini. Cajun salata burgeru daje osvježavajuću, herbalnu crtu pri čemu esencijalnu ulogu igra celer. Celer, zelena paprika i luk čine sveto trojstvo cajunske kuhinje.

Najbolji zagrebački burger tehnički je sjajno odrađen: svakoj je kozici , primjerice, uklonjena vena. A u mnogim ribljim restoranima katkad dobivamo kozice i škampe kojima vene nisu uklonjene. Pljeskavica je perfektno sočna, ni sekundu prepečena.

Najbolji zagrebački burger, koji košta 75 kuna, može se poboljšati, jer pecivo nije na visini mesa, umaka, kozica i salate. Ali, peciva su kronični problem hrvatske burgerske industrije.

Vlasnici lokala u kojem se peče najbolji zagrebački burger zamolili su nas da ne napišeno ime lokala, jer ne mogu proizvesti dovoljno tog fenomenalnog burgera uz konzistentne kvalitativne standarde. Zato se najbolji zagrebački burger ne nalazi ni na meniju izloženom na baru.

Ilustracija/Midjourney bot

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.