Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Robert Hromalić odgađa otvaranje velike slastičarne u Branimirovoj jer gradi otvoreni prostor za proizvodnju kolača pred gostima

le-kolac-branimirova

U ožujku smo na Kultu Plave Kamenice najavili da se početkom listopada u Parku kneževa u zagrebačkoj Branimirovoj ulici otvara novi Le Kolač chefa Roberta Hromalića, jedna od najvećih gradskih slastičarnica s vrlo specifičnim konceptom. Novi Le Kolač će sve kolače izrađivati i dovršavati pred gostima i posluživati svježe.

Ponuda bi trebala biti potpuno različita od one u njihovoj slastičarnici u Petrovoj. U dijelu slatičarnice moći će se kupiti Le Kolačevi najpopularniji proizvodi, cookiesi, financijeri, karameli i ostalo, a u ponudi za brunch na meniju će biti salate i slani i slatki viennoiserie koji će se, od sendviča s kroasanima nadalje, također dovršavati pred gostima. Le Kolač će imati i zanimljivu kombinaciju domaćih i stranih sireva i suhomesnatih proizvoda. Kao doznajemo otvorenje novog Le Kolača odgođeno je za nekoliko mjeseci jer je Hromalić odlučio cijeli prostor otvoriti za goste.

Gosti u Le Kolaču će, slično kao u bečkom Demelu ili nekim vodećim pariškim slastičarnicama, moći vidjeti kako se u kuhinji pripremaju kolači i gledati kako se dovršavaju i pripremaju za servis. Ispravna odluka, jer osim što omogućava transparentnost, otvoreni prostor u slastičarnici je prava atrakcija za kupce, koji rijetko imaju prilike uživo gledati profesionalnu izradu slastica. Le Kolač u Parku Kneževa trenutno je najambiciozniji slastičarski projekt u Hrvatskoj, koji ima potencijal da postane i zagrebačka turistička atrakcija.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.