Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Predsjednik Milanović brao je grožđe za Rockstar, biodinamički rizling obitelji Tomac

U četvrtak 15. rujna predsjednik Republike Zoran Milanović poveo je pedesetak stranih diolomata akreditiranih u Zagrebu u berbu kod obitelji Tomac na Plešivicu. Radilo se o već tradicionalnoj diplomatskoj berbi, koja se svake godine organizira u okolici Zagreba, najčešće baš na Plešivici, u različitim vinarijama.

Državni protokol ove je jeseni povukao dobar potez birajući vinariju Tomac kao mjesto za održavanje diplomatske berbe. Tomci su vjerojatno najdosljedniji i najuspješniji prirodni vinari u Hrvatskoj; ekološki certifikat koji su nedavno dobili tek manjim dijelom odražava sve što je obitelj Tomac poduzela u proizvodnji prirodnog gožđa i zaista vrhunskih prirodnih vina.

Nadalje, Tomci se mogu pohvaliti jednom od najatraktivnijih novih vinarija u Hrvatskoj. Važno je istaknuti da su predsjednik Milanović i strani diplomati brali grožđe za terroirski, biodinamički rizling Rockstar, jedno od najvažnijih novih vina s Plešivice. Rockstar iz 2021. briljantno je, ultramineralno vino koje bi ispred sebe imalo dvadesetak godina dozrijevanja da se uglavnom već nije popilo.

Zoran Milanović solidan je poznavatelj vina, osobito bijelih iz doline Loire. Milanović, čini se, prilično dobro razumije hrvatsku vinsku scenu jer je u četvrtak poslije berbe ispravno konstatirao da su Istra i Plešivica hrvatske vinske regije koje su se najviše izdvojile kvalitetom i prepoznstljivošću.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.