Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NEMOJTE SE PREPASTI Ovako nažalost zaista izgleda hrana u hotelima s malo zvjezdica na južnom Jadranu

Ovih smo dana dobili dosta skandalozne fotografije pansionske hrane u jednom hotelu smještenom na obali između Splita i Ploča. Hotel je vlasništvu kvarnerske turističke kompanije koja se nedavno usrećila akvizicijom bračke grdosije The View. Nećemo ga imenovati jer su nam čitatelji tijekom ljeta slali slične fotografije iz više drugih hotela u južnoj Dalmaciji.

Ne radi se, dakle, o ekscesu nego u kulinarskim standardima pansionske hrane u hotelima nižeg ranga. Prva fotografija prikazuje neprokuhano vrhnje za kuhanje koje je netko u kuhinji pošpricao po tanjuru, pa su siroti konobari ovo zatvorsko jelo morali odnijeti gostima. Druga fotografija ne prikazuje juhu nego nešto što je trebalo biti umak za pastu, ali jelo baš nije uspjelo. 

Treća fotografija, riba s otrgnutim donjim dijelom tijela, nije snimljena nakon što je gost pojeo donju polovicu ribe, nego je riba baš u takvom stanju stigla na stol. Nevješti je kuhar ribe vjerojatno istrgnuo iz neodmrznutog bloka, pa su mu se ribe raspadale dok su još bile u ledu. 

Potpuno je nevjerojatno da se u bilo kojoj ozbiljnoj turističkoj zemlji, a Hrvatska jest ozbiljna turistička zemlja, bilo koji hotel usuđuje servirati ovakvu hranu. Kao što smo rekli, ovaj hotel iz južne Dalmacije nije, nažalost , izolirani primjer.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.