Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KORAK PO KORAK Evo zašto su recepti koje Nova TV uvaljuje Sanji Doležal tehnički neispravni i općenito grozni

kuhanje-je-in-fb

U nedostatku svježih materijala In Magazin Nove TV sinoć je emitirao stari, lanjski recept za biftek u crnim papru, kojeg su prezentirali Sanja Doležal i Vladimir Kočiš Zec, dugogodišnji gitarist Novih fosila, kojeg gospođa Doležal na televiziji zove Zeko.

Zeko i Sanja predstavili su jednostavno, klasično jelo koje je prije drastičnog poskupljenja bifteka bilo idealno za kućno kuhanje. Radi se o bifteku u umaku od crnog papra.

Nažalost, skoro svi postupci u pripremi bifteka bili su potpuno pogrešni. Prvo, kuhari iz Novih fosila uvaljali su steakove u grubo tucani crni papar: ovo je pogrešno jer riskirate da vam papar zagori i postane gorak dok pečete meso. 

Drugo, gospođa Doležal i gospodin Kočiš pekli su steakove isključivo na maslacu. Ovo je duboko pogrešno zato što maslac ne može postići temperaturu dovoljno visoku za Maillardovu reakciju, a da ne zagori. Maslac se u pečenju steakova mora pomiješati s uljem, kako bi masnoća na tavici postigla oko 200 stupnjeva bez zagaranja.

Međutim, optimalno je koristiti ghee, koji podnosi još više temperature. Treće, umak je završen vrhnjem za kuhanje, što je nedopustiva gastronomska katastrofa. U umacima za crveno meso mora se koristiti slatko vrhnje (heavy cream). 

Sanja Doležal, uspješna pjevačica i simpatična voditeljica, sve to ne mora znati. Ali, njeni producenti sve to baš moraju znati ili moraju angažirati savjetnike koji znaju.

Ovim elementarnim amaterizmom Nova TV ostavlja dojam da želi javno kompromitirati Sanju Doležal kao voditeljicu gastro minuta u In Magazinu, i kako je se kani što prije riješiti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.