Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Ikadorovom Nobilionu ove se subote održava zadnja večera iz ljetne serije Tastes of Kvarner

Ikador, definitivno najluksuzniji hotel na Kvarneru, ove je godine napravio dosta značajan gastronomski iskorak. Tijekom proljeća u Ikadorovom restoranu Nobilion održalo se niz uzbudljivih večera, uključujući gostovanja tri hrvatska Michelinova restorana; u Nobilionu su tijekom proljeća nastupali Agli Amici, Pelegrini i Noel.

Osim toga, u Nobilionu je organizirana i spektakularna vinska večera Ivice Matoševića i Tilije, u povodu četvrt stoljeća dviju vinarija. Tijekom ljeta Nobilion je priredio niz večera pod tematskim nazivom Tastes of Kvarner. Jasno je da je glavni cilj tih večera afirmacija kvarnerskog kulinarstva i lokalnih sastojaka. 

Chef Nobiliona Filip Akrap

Zadnja večera iz serije Tastes of Kvarner održava se u subotu 3. rujna. Nobilionov chef Filip Akrap za subotnju je večeru pripremio meni od pet sljedova . Nobilionov posljednji ovogodišnji Tastes of Kvarner otvara se carpacciom od palamide s gelom od limete i majonezom od dimljenih dagnji. Slijedi dimljena hobotnica sa slanutkom i hrskavim korjenastim povrćem.

Najatraktivnije jelo na subotnjoj večeri u Ikadoru svakako je rižoto s ružmarinom, ježincem i pečenim škampom. Poslije rižota poslužit će se file brancina s kremom od pečenog limuna, dok je desert posvećen smokvama. Subotnji Tastes of Kvarner košta 680 kuna, a vinska pratnja, s nekoliko izvrsnih vina poput Sontacchijeva Superslava i Burina Sivog plavca, dodatnih 300 kuna.

Tastes of Kvarner

02.09.2022.

20:00

Cijena 680 kuna

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.