Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Kultni zagrebački bistro Šalša trajno se zatvorio zbog visokih troškova

“Mi smo bili restoran i za blue collars i za white collars goste. Nismo ni htjeli ni smjeli radikalno dizati cijene. A troškovi su nam toliko narasli, pogotovo troškovi energije, da je posao s našim rangom cijena i našim kuhanjem nažalost postao neisplativ,” rekao nam je direktor Šalše Danijel Pandža. “I zato smo se zatvorili. Šalše više nema.”

Šalša na Trešnjevci, jedna  od najboljih zagrebačkih zalogajnica u ovom stoljeću, otvorena je prije devet godina. Šalša je sve to vrijeme uspijevala spojiti gastronomski pristup kuhanju sa zaista masovno prihvatljivim cijenama. Primjerice, još krajem 2018. sva su jela za ručak koštala 44 kune, a nešto ranije samo 39 kuna.

Katkad se radilo o veoma ozbiljnim, elaboriranim jelima: pamtimo velike, sočne mesne okruglice u izvrsnom umaku od rajčice dostojnom N puta skupljeg talijanskog restorana s bijelim stolnjacima i srebrnim beštekom. Danijel Pandža navodi diskriminatorni odnos prema poduzetnicima kao jedan od razloga za zatvaranje. U Šalši ističu da im je najviše žao gostiju, koji su punili restoran do zadnjeg radnog dana.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Kultni zagrebački bistro Šalša trajno se zatvorio zbog visokih troškova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min