Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Legendarna gostionica Kod Pere na Šalati punjene paprike prodaje za 55 kuna, grašak s teletinom za 45, batak i zabatak za 45… 

Gostionica Kod Pere u Rubetićevoj ulici na vrhu Schlosserovih stuba, uvrstila se među istaknutije resoranske borce protiv inflacije, barem kad je riječ o Perinom programu gableca. Kod Pere svaki dan pripremaju po tri nova gableca, od kojih su neki sezonski poput punjenih paprika, a drugi univerzalno popularni poput lasagna s raguom.

Niti jedan od petnaest gableca koje će Kod Pere kuhati ovaj tjedan ne košta više od 55 kuna, a dosta ih stoji samo 45 kuna. Usporedbe radi, u većini zagrebačkih restorana punjene paprike, koje Kod Pere koštaju 55 kuna, prodaju se za 80 do 90 kuna.

Obitelj Miladin pokrenula je posao s dostavom gableca u vrijeme lockdowna, jer je to bio jedini način da restoran preživi. Gableci su, zbog inteligentno odabranih jela i niskih cijena, krenuli prilično dobro, pa su i sada važna stavka u Perinom biznis planu.

Vrlo mlade čitetelja treba podsjetiti da je restoran Kod Pere jedna od rijetkih stvarnih povijesnih institucija zagrebačkog ugostiteljstva. Restoran je 1967. otvorio Konavljanin Pero Miladin, koji je preminuo u visokoj starosti 2015 godine. Restoran na Šalati bio je i ostao simbol prijateljskog, upravo srdačnog odosa prema gostima, koji su mu zato redovito opraštali razne tehničke pogreške.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.