Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hotel Loza u Budvi gdje se ovih dana otrovalo stotinjak gostiju, primjer je turizma kakav se u Hrvatskoj nipošto i nikad ne smije dopustitI

Crna Gora ove je godine doživjela, sasvim zasluženo, najgoru turističku sezonu u novijoj povijesti.  Coup de grace debakla crnogorskog turizma dogodio se prije nekoliko dana, kad je u budvanskom hotelu Loza hranom otrovano stotinjak gostiju, od toga dvanaest iz Hrvatske. Zašto coup de grace? Zato što poslije ovog nevjerojatnog skandala valjda više nikome razumnom neće pasti napamet da ljetuje u Crnoj Gori.

Pritom je manji problem činjenica da se hotel Loza ubraja među fizički najružnije zgrade na Jadranu: takvih je arhitektonsko urbanističkih ekscesa puna cesta između Podstrane i Omiša, a sam Neum nije ništa drugo nego arhitektonsko urbanistički Frankenstein kroz kojega, srećom, više ne moramo prolaziti.

Ono što izdvaja budvansku Lozu iz mase jadranskih devastacija jest činjenica da taj hotel, po svemu sudeći, uopće nije smio raditi. Čini se da su nadležne državne inspekcije već nekoliko puta bile zapečatile Lozu, i da su vlasnici uporno skidali državne pečate. Ta vrsta nepoštivanja zakona, koja podsjeća na na restoran Spirito kraj Šibenika, čini svaku turističku , ugostiteljsku i bilo koju drugu industriju beznadno besmislenom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.