Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U POVODU PRODAJE FOOD DIVISIONA Još osam najneuspješnijih restoranskih projekata u Zagrebu od 2016. do danas

luna-rossa

Food Division, otvoren prije godinu dana, prodaje se uz oznaku hitno u oglasu objavljenom na Njuškalu . Food Division je, dakle , vrlo brzo propao premda znamo za zagrebačke restorane koji su trajali i mnogo kraće.

Propast Food Divisiona (ovdje valja reći da restorani u bankrotu  katkad nastavljaju raditi dok ne nađu kupca) dobar je povod da se sjetimo najneuspješnijih zagrebačkih restoranskih projekata od 2016. do danas. Ova mala inventura podjednako je poučna za goste, poduzetnike i lifestyle medije, koji često zdušno propagiraju baš one restorane s najkraćim rokom trajanja. Evo, dakle, liste najgorih  zagrebačkih restoranskih projekata unatrag šest godina

1. La Casa, Tkalčićeva

La Casa je trebala biti talijanski restoran opće prakse. La Casa je, međutim, postala apsolutni zagrebački rekorder u brzini zatvaranja restorana. Otvorila se ovog proljeća da bi trajala četiri do pet tjedana.

2. Navy, Tkalčićeva

Navy su vodili neki neobični ljudi koji nisu imali pojma o restoranima. Navy je, zapravo, trebao postati noćni klub sa živom, uglavnom folk glazbom. Trajao je manje od pola godine. Prije Navyja, u tom se prostiru nalazila La Verna, pizzeria koja nije znala kako izgleda napoletana iako se reklamirala napoletanom. Kad smo pizzaiolu i konobaru pokazali primjere napoletane na webu, zbunjeno su nam priznali da su njima rekli i pokazali drukčije. 

3. Bistroteka, Teslina 

bistroteka

Danas već zaboravljena zalogajnica u strogom centru Zagreba bila je jedna od većih prevara u povijesti hrvatskog ugostiteljstva. I to na dvije razine. Gastronomski gledajući, Bistroteka je bila zaista trećerazredni, uglavnom nejestivi trash. Gledajući poslovno, vlasnici Bistroteke ostavili su iza sebe hrpu neplaćenih računa. Lifestyle mediji o tom su ridikuloznom lokalu redovito izvještavali kao o jednom od najomiljenijih i najboljih zagrebačkih bistroa.

4. Chevap Rolls, Gajeva

chevap rolls

Chevap Rolls zaslužuje nagradu za najbedastiji gastro koncept stoljeća. Nekome je palo napamet napraviti križanac palačinki i ćevapa. Ovaj ingeniozni pothvat propao je za manje od godinu dana.

5. Toscana, Šubićeva

toscana

U prostoru današnjeg El Tora neki su osječki investitori 2016. otvorili  Toscanu, restoran i pizzeriju s najnižim ikad zabilježenim cijenama u Zagrebu, ne računajući fast food lance. Sjećamo se da je meni s odreskom soma, krumpirovom salatom i kolačem koštao 25 kuna. S takvim cijenama neizbježno se propada. Usput govoreći, pizza se čekala više od 45 minuta, što je također utjecalo na Toscanin bankrot.

6. Kod lažnog svjedoka, Amruševa

Bistro Kod lažnog svjedoka  u dvije je godine promijenio najmanje šest koncepata. Kad je propao, ista je tvrtka na istoj adresi i otvorila nekakav veganski restoran. Koji je propao ovog proljeća, poslije par mjeseci rada.

7. Luna Rossa, Preradovićeva

luna-rossa

Luna Rossa nije bila samo jedna od najgorih talijanskih gostionica u kojima smo ikad jeli. Luna Rossa bila je, doslovno, ekspozitura talijanske mafije. Vlasnik, talijanski državljanin, zadnjih se godina uglavnom povlači po zatvorima i sudovima.

8. Cantina, Importanne Galeria, Avenue Mall

cantina

U Cantini smo probali   najgoru carbonaru u životu. Prostor je žestoko zaudarao po sirovom češnjaku. Pošto se Cantina iselila uz Avenue Malla, novi su zakupci zatekli  centimetre debelu   skorenu masnoću u napi. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.