Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Grom je ubio Alberta Balocca, jednog od najpoznatijih talijanskih proizvođača panettonea

Balocco je velika talijanska obiteljska slastičarska firma iz Pijemonta i jedan od najpoznatijih brendova panettonea. Zato je vijest o neobičnoj i tragičnoj smrti direktora Alberta Balocca, koji je firmu vodio sa sestrom Alessandrom, dospjela na sve talijanske portale. Alberto Balocco je, naime, poginuo jučer kad ga je pogodio grom dok je biciklirao u Alpama. 

Direktor pijemontskog slastičarskog diva na brdskom se biciklu s prijateljem vozio prema planinskom skloništu Assietta u općini Pragelato, u Val di Susi, kada je grom udario obojicu. Oko 14 sati vozač u prolazu vidio je dvojicu muškaraca na tlu i obavijestio Alpsku službu spašavanja, koja je brzo došla s helikopterom za spašavanje, po jakoj oluji koja je otežala akciju.  No, bilo je kasno. Spasioci su mogli samo konstatirati smrt dvojice nesretnih biciklista.

Alberto Balocco u pedeset trećoj je godini vodio 1927. osnovao njegov djed Francesco Antonio. Predsjednik regije Pijemont Alberto Cirio izrazio je sućut zbog smrti Balocca. “Šokirani smo ovom iznenadnom tragedijom koja je pogodila prijatelja, poduzetnika koji je simbol naše zemlje, koja je dovela Pijemont u domove diljem svijeta,” rekao je Cirio. S Baloccom se oprostilo i lokalno udruženje poduzetnika, koje je podsjetilo kako je prije tek malo više od mjesec dana preminuo Albertov otac Aldo Balocco.  Alberto i Alessandra Balocco od početka 90-tih kad su počeli stalno raditi u firmi, pridonijeli su ekspanziji Balocca, inovacijama i afirmaciji brenda.  U knjizi “Htio sam biti slastičar” ispričao je priču o tvrtki od nastanka do danas”.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.