Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Pouka bebastog incidenta u kafiću Marin na Krku: ugostitelji moraju biti tolerantni 

Jučer su valjda svi hrvatski mediji izvijestili o neugodnom slučaju koji se dogodio obitelji Kosor u Malinskoj na Krku. Podsjetimo, suprug Tine Kosor, novinarke televizije N1, svratio je na kavu u kafić Marin s kolicima s dvije njihove bebe, blizancima.  Konobar ga je izbacio.

Suprug gospođe Kosor smatra da je konobar svojom odlukom pokazao kako su bebe u tom kafiću nepoželjne čak i u jedanaest ujutro kad nije vrijeme za izlaske i kad nikome ne smetaju. Zatim se javio konobar kafića Marin, koji je izbacio bebe i njihova oca.

Konobar kaže da se otac  ponašao nepristojno i agresivno, da je sam razmještao namještaj na terasi, što se zaista ne smije ali nipošto nije razbojnštvo kao što je konobar napisao, i da su kolica s bebama onemogućavala normalno funkcioniranje terase.

Sve ovo može biti točno. Međutim, posao kojim se kafići bave zove se ugostiteljstvo. Ugostiteljstvo ne znači da je gost uvijek u pravu jer često nije, ali znači da se ugostiteljski profesionalci trebaju pokušati prilagoditi potrebama gosta i moraju pokazati jako puno tolerancije. Tolerancija i prilagodba spadaju među ključne značajke ugostiteljskog posla. Čini se da kafić Marin u Malinskoj nije usvojio te dvije značajke, za što ne može biti kriv samo jedan konobar.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.