Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ekološka vinarija Rizman ove subote gostuje na Kvarneru, u Ikadorovom Nobilionu 

Rizman Damira Štimca jedna je od najvažnijih vinarije iz Komarne, najmlađeg i jedinog hrvatskog potpuno ekološkog vinogorja. Komarna, koja ovih dana postaje nacionalno popularna jer ondje počinje Pelješki most, djevičansko je područje gdje do podizanja vinograda prije petnaestak godina nije bilo organizirane komercijalne poljoprivredne proizvodnje, što znači da je Komarna doslovno čista. Rizman je butikna vinarija, koja proizvodi vina od najvažnijih dalmatinskih autohtonih sorti, plavca, tribidraga i pošipa, ali i jedan od najboljih hrvatskih syraha.

Rizman se dosad uglavnom obraćao dalmatinskom i zagrebačkom restoranskom tržištu, pa je stoga njegovo gostovanje u luksuznom hotelu Ikador u Iki jedan od prvih ozbljnih Rizmanovih iskoraka prema Kvarneru. U subotu 27. kolovoza Rizman će u Ikadorovu restoranu Nobilion predstaviti svoja najvažnija vina.

Uz jadransku tunu s kremom od ponzua s jagodama točit će se Rizmanov Rose. Slijedi Pošip iz 2021. sa cevicheom od gofa, kamenicama, citrusima i fermentiranim krastavcem. Pošip Nono iz 2020. školovan u drvu, servirat će se s kremastim rižotom s vongolama, oradom, beurre blancom i ukiseljenim lukom.

Tribidrag s položaja St.Michael pratit će teleće brizle s kremom od pastrnjaka i telećim jusom, dok će se uz čokoladni ganache i sladoled od tamne čokolade posluživati plavac Primus iz 2012.

Ovo možda zvuči nekonvencionalno, ali odležana crna vina mogu se izvrsno slagati s tamnom čokoladom. Rizmanova večera u Nobilionu, tijekom koje će goste zabavljati živa glazba, košta 690 kuna po osobi.

Vinska Večer x Rizman

Subota, 27.08.2022 Nobilion, Ikador

20:00

Rezervacije  +385 51 20 70 20 ili OVDJE

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.