Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef David Kinch napušta svoj legendarni restoran Manresa. Želi ga prodati

david-kinch

Sve što je danas mainstream u vrhunskim restoranima David Kinch je među prvima postavljao u svom restoranu Manresa u Los Gatosu u sjevernoj Kaliforniji. Potpuna održivost, zero-kilometer, veganska jela od jedne namirnice, revitalizacija zaboravljenih sorti…Manresa, Kinchov restoran s tri Michelinove zvjezdice, jedno je od najvažnijih ideoloških mjesta suvremene restoranske scene. David Kinch Manresu je 2002. sagradio svojim rukama. Kad je kupio derutnu građevinu u Los Gatosu tamo nije bilo ničega. Manresa je dvaput stradala u požaru i svaki put se vraćala.  Zato je javnost ostala nemalo iznenađena kad je Kinch na svom Instagram profilu danas objavio da napušta Manresu. I da prodaje restoran. 

“S gorko-slatkom zahvalnošću dijelim vijest o svom odlasku iz @manresarestaurant 31. prosinca 2022,” napisao je Kinch na Instagramu,”Manresa je zapravo bila cijeli moj život zadnjih 20 godina. I poput svih strastvenih projekata, bila je izazovnija i više mi je dala nego što sam mogao zamisliti. Počevši od 1. siječnja veselim se što ću pomoći u otvaranju sljedećeg uzbudljivog novog poglavlja, posvetiti vrijeme i trud The @thebywaterca, @mentoneca i @manresabread i imati vremena i slobode istraživati ​​neke uzbudljive nove projekte i okrenuti se dugo zanemarenim strastima.

Neizmjerno sam ponosan na nevjerojatnu ustrajnost našeg tima i sve što smo postigli. Bila mi je čast stvoriti dom u Manresi za sve naše goste, prijatelje i obitelj te svakog člana tima iz prošlosti i sadašnjosti. Pratite uzbudljive vijesti i budućnost za Manresu! Radujem se što ću do kraja godine ponovno poželjeti dobrodošlicu svima koji su nas podržali da posljednji put uživamo u restoranu u njegovoj trenutnoj iteraciji. Zabavimo se i proslavimo zajedno! Kako bi Keith rekao: ‘Moram se kretati dok je još zabavno.’”

Budućnost Manrese je nejasna. Prema propćenju koje je objavio, Kinch želi prodati imanje Manresa i restoran, njegov glasnogovornik kaže da se chef nada da će restoran “nastaviti raditi kao Manresa”. U međuvremenu, Kinch kaže da radi s šefom kuhinje Manrese Nicholasom Romerom i slastičarkom Courtney Moisant na sezonskim jelovnicima za iduća četiri mjeseca, koji će uključivati nova jela i klasike iz posljednjih 20 godina. Rezervacije su dostupne do kraja studenog. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.