Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Čak tri četvrtine sudionika naše ankete smatra da maloj djeci nije mjesto u restoranima

Online anketa Kulta Plave Kamenice o maloj djeci u restoranima izazvala je priličnu pozornost naših čitatelja. Samo u prva 24 sata anketa je prikupila više od 140 komentara. Radi se, naravno, o kontroverznom pitanju: svi (ili skoro svi) volimo djecu, ali djeci nije svugdje mjesto. Postoje hoteli i resorti samo za odrasle, djecu se ne pušta u barove i klubove, a filmovi i TV serije prepune su oznaka “ne preporučuje se mlađima od 12 godina.”

Nadalje, ni klinci zapravo ne vole restorane. Uglavnom nemaju što jesti, jer šestogodišnjaci baš i nisu ludi za krvavim steakovima, kamenicama, ili foie gras, ali ni za roštiljem, pa su osuđeni na tri uvijek ista jela s dječjih menija. Osim tioga , klincima je u restoranima beznadežno dosadno. S druge strane, treba razumjeti roditelje koji nemaju kamo s djecom pa ih moraju voditi po restoranima.

Nadalje, postoji i poseban restoranski žanr posvećen predtinejdžerskim uzrastima; riječ je o restoranskim proslavama prve pričesti. O krstitkama, kad bebe valjda prvi put ulaze u restoranski ambijent, da i ne govorimo.

Pitanje djece u restoranima doista jest kontroverzno i ambivalentno. Stoga su nas iznenadili gotovo konsenzualni stavovi naših čitatelja, sudionika ankete o djeci u restoranima. Od 895 sudionika ankete zaključno s osam ujutro 18. kolovoza, čak 74 posto izjasnilo se protiv djece u restoranima: 27 posto anketiranih kažu da ih smeta kad klinci plaču u restoranima, 26 posto misli da fine dining restorani nisu mjesta za djecu, a 21 posto da djecu uopće ne treba voditi u restorane. Nasuprot tone, tek 10 posto naših čitatelja kaže da ih djeca u restoranima ne smetaju, a samo 7 posto vodi djecu u restorane.

Kao i u slučaju političkih istraživanja, praksa katkad odudara od stavova iznesenih u anketama, što najbolje znaju konobari restorana koji posebno dobro rade u vrijeme subotnjeg i nedjeljnog ručka. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.