Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Facebook je pun subinteligentnih komentara. Ali ponekad nas zaista čudi glupost ljudi koji nam prijete

Luka Peranić, novinar Kulta Plave Kamenice , prošli je tjedan boravio u Splitu, gdje je recenzirao nekoliko restorana na splitskom području. Recenzije su uglavnom bile pozitivne, osobito za Pinku, a ni Artičok ni Šug nisu prošli loše. Najgore je ocijenjen trogirski Il Ponte, kojeg je lani otvorio jedan TV chef. Kritički tekst o Il Ponteu izazvao je golemi interes. Do danas je zabilježio više od 80 tisuća pregleda stranica i još se čita. Tekst o Il Ponteu isprovocirao je i osamdesetak komentara, još stižu i novi. 

Mnogi se čitatelji slažu s ocjenama iz teksta, dok se drugi suprostsvljaju, što je u redu. Među onima koji se suprotstavljaju našla se, međutim, i osoba koja se potpisuje kao Toni Klarić. Zbog jasnijeg konteksta, valja reći da postoji chef koji se zove Toni Klarić Vepar, i koji kuha po jahtama. Gospodin Klarić u svojim je komentarima objavio dvije više manje očigledne prijetnje, u stilu ” Radimo na tome da (Kult Plave Kamenice) zauvijek nestane” Druga je prijetnja bila eksplicitnija i napisana jezikom koji se ne koristi na ovoj stranici.

Prijetnje gospodina Klarića nećemo prijaviti policiji, baš kao što policiji gotovo nikad nismo prijavljivali prijetnje raznih ratnih i drugih zločinaca koje smo dobivali dok smo radili u news medijima. Međutim, moramo konstatirati da nas čudi iznimno glupo ponašanje čovjeka koji se na društvenim mrežama potpisuje kao Toni Klarić.

Prvo, spomenuti bi gospodin morao znati da bi, da smo ga mi ili bilo tko kome tako javno prijeti prijavili policiji, već bio u pritvoru: za ovakve se prijetnje gotovo automatski dodjeljuje trideset dana istražnog zatvora. Drugo, mnogo važnije; kako itko tko radi u ugostiteljskoj industriji uopće može pomisliti da bilo kome prijeti uništenjem? Ugostiteljstvo i uništenje riječi su koje ne stanu u istu rečenicu.

Dugo smo godina u ovom poslu. Upoznali smo bezbroj chefova i restoratera. U većini slučajeva riječ je o inteligentnim i dobronamjernim ljudima Ali, kao i u svim drugim zanimanjima, i među chefove znaju zalutati neobično subinteligentne osobe. Poput čovjeka koji se potpisuje kao Toni Klarić.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.