Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Talijanski lanac Antica Pizzeria da Michele nudi posao radnicima propalog Domino’sa

Domino’s Pizza propao je u Italiji. Mnogi su u toj zemlji ovu neslavnu epizodu najvećeg svjetskog lanca pizzerija doživjeli kao potvrdu nadmoći prave talijanske zanatske pizze. No, oni koji nešto znaju o biznisu kakvim se bavi Domino’s ne brzaju s trijumfalnim izjavama.

Antica Pizzeria da Michele talijanski je lanac pizzerija s lokalima u 26 zemalja svijeta. Njihov direktor Alessandro Condurro tajnik je talijanske Unije povijesnih pizzerija “Le Centenarie”. On upozorava da su ono što prodaje Domino’s i ono što prodaju talijanske pizzerije potpuno različiti proizvodi, ali da se od američkog lanca ima što naučiti, posebno u kontekstu poslovnog rasta i širenja utjecaja na tržištu.

Alfonso Pecoraro Scanio, bivši talijanski ministar poljoprivrede i okoliša a danas predsjednik fondacije Univerde, pozvao je vlasnike talijanskih pizzerija da zbrinu Domino’sove radnike koji su preko noći ostali na cesti. Antica Pizzeria da Michele prva je odgovorila na poziv. Ponudili su financijsku pomoć obiteljima Domino’sovih bivših zaposlenika i radna mjesta, uz period besplatne edukacije. Kandidati mogu birati žele li raditi u Italiji ili u nekoj ispostavi talijanskog lanca u svijetu, a nude im se sve pozicije, od voditelja preko konobara do pizzaiola.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Talijanski lanac Antica Pizzeria da Michele nudi posao radnicima propalog Domino’sa

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min