Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Vinodol za jesen najavljuje posebnu listu steakova

steakhouse-g

Zagrebački Vinodol već neko vrijeme peče velike komade govedine udruge Baby Beef (koja je u srpnju otvorila mesnicu u zgradi Novinarskog doma). Riječ je o T-boneu, ribeyeu i ramsteku, odležanima dvadesetak dana, koji se u Vinodolu prodaju za 490 kuna po kilogramu.

Krajem srpnja probali smo T-bone i ribeye s kosti: oba su steaka, zapečena na gusu pa dovršena u pećnici, bila sočna, bogata, i putrasto mekana.  Najesen će Vinodol vjerojatno uvesti posebnu listu steakova, na kojoj bi se uz Baby Beef govedinu trebali naći kotleti crne slavonske svinje i vjerojatno janjeći kotleti.

Crnu slavonsku svinju Vinodol već nabavlja od slavonske Mesoprerade, koja je u Vlaškoj otvorila izvrsnu mesnicu The Meat. Isti bi dobavljač Vinodolu trebao osigurati male, francuski rezane hrvatske janjeće kotlete. Uz posebnu listu steakova, Vinodol razvija priloge i umake za steakove kao i specifičan vinski program prilagođen moćnom crvenom mesu. Čini se, dakle, da će gastronomski život u strogom centru Zagreba uskoro postati još zabavniji i privlačniji.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Vinodol za jesen najavljuje posebnu listu steakova

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min