Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RAT ROSEA Brad Pitt trenutno gubi u bitki za Miraval s Angelinom Jolie. Sud naredio da joj preda sve papire

miraval

Život nije uvijek fer ni ako ste Brad Pitt. U ogorčenoj bitki za provansalsku vinariju Miraval koju vodi s bivšom suprugom Angelinom Jolie, Pitt će morati prihvatiti privremeni poraz. Brad Pitt u Miravalu proizvodi jedan od najboljih rosea na svijetu i odličan rose šampanjac Fleur de Miraval. Kad su se razvodili, Pitt i Jolie dogovorili su se da neće dijeliti Miraval već će imanje i vinarija ostati u zajedničkom vlasništvu. No, Jolie je nedavno prodala dio Miravala, i to značajan udjel, ruskom oligarhu Juriju Shefleru, vlasniku Stolichnaya votke i Stoli Grupe.

Budući da Miraval nije podijeljen u brakorazvodnoj parnici nego su Pitt i Jolie ostali zajednički vlasnici, Brad Pitt smatra da je prodaja bez njegova znanja teška prevara i želi je poništiti na sudu. Ugledna vinarska obitelj Perrin iz Rhone koja surađuje u Miravalu tvrdi da je Brad Pitt od početka osobno involviran u proizvodnju vina, dok njegovi odvjetnici tvrde da je upravo Pittov angažman zaslužan za visoki vinski status Miravala kojim je sačuvana i vrijednost cijeloga imanja.

Globalni direktor Stoli Grupe Damian McKinney rekao je da je Miraval kupio “po vrlo poštenoj cijeni s obzirom da je riječ o fantastičnom brendu” i da su u Stoli Grupi “vrlo sretni.” Što Brad Pitt i mnogi koji prate ovu priču iščitavaju kao potvrdu da je Angelina je Miraval prodala ispod cijene. Razlog prodaje nije poznat. Pittovi odvjetnici tvrde da je to napravila samo da bi napakostila bivšem suprugu, dok neki ljudi bliski Angelini Jolie po tabloidima anonimno pričaju da glumica ima ozbiljnih financijskih problema jer više praktički ne radi.

Sud u Los Angelesu naredio je Bradu Pitt da preda kompletnu Miravalovu dokumentaciju, uključujući naravno financijske izvještaje i poslovne kontakte, odvjetnicima Angeline Jolie. Brad Pitt je uvjeren ga da Juri Shefler preko svoje firme Tenute del Mondo želi izgurati iz Miravala i preuzeti cijeli biznis. Poziva se na ugovor koji je sklopio s Angelinom Jolie da bi se vinarija zaštitila upravo od ovakvih situacija. Ugovor navodno određuje da ni Jolie i Pitt ne mogu prodavati ništa bez suglasnosti onog drugog. Angelinini odvjetnici ne spominju nikakav ugovor. Pitt je najavio da će se odmah žaliti na presudu o dokumentaciji, a mogao bi tražiti i suđenje pred porotom jer je očigledno da se mirno rješenje više ne može postići.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.