Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dr. Nikola Mirošević prošlog je tjedna predstavio vrijednu monografiju o pošipu

mirosevic-portret

Profesor Nikola Mirošević najznačajniji je hrvatski vinski znanstvenik poslije Drugog svjetskog rata. Dr.Mirošević (79) dugogodišnji predstojnik Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo na zagrebačkom Agronomskom fakultetu, autor je niza dragocjenih knjiga, od kojih je možda najvažniji Ampelografski atlas, supotpisan sa Zdravkom Turkovićem. Gospodin Mirošević, rođeni Korčulanin, prošlog je tjedna predstavio monografiju o pošipu.

Knjiga Pošip bijeli šesta je u nizu monografija o najvažnijim hrvatskim sortama i terroirima, koju potpisuje Mirošević, skupa s više relevantnih suradnika, poput dr.Edija Maletića ili prekaljene gastronovinarke Božice Brkan, dugogdišnje urednice Večernjakova Vrta, jednog od najuspješnijih tjednih priloga u povijesti hrvatskog novinarstva.

Monografiju Pošip bijeli – u čašama zlato s Korčule, izdala je zagrebačka Nova stvarnost. Knjiga je predstavljena 3. kolovoza na Korčuli, uz prigodnu degustaciju korčulanskih pošipa.

Pošip bijeli profesora Miroševića spada u obaveznu vinsku literaturu za svakoga tko se u Hrvatskoj profesionalno bavi vinom. Ta je knjiga također privlačno štivo za mnoge obožavatelje ove ultrapopularne dalmatinske autohtone sorte, bez čijih se vina više uopće ne mogu zamisliti vinske karte imalo ozbiljnijih restorana i barova.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.