Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Domino’s je upravo propao u Italiji. ‘Ne možeš prodavati snijeg na Sjevernom polu’

dominos pizza

Talijanski vlasnik franšize Domino’s Pizze, najvećeg svjetskog lanca za dostavu pizze, bankrotirao je, javlja Bloomberg. Tvrka ePizza SpA još je u travnju tražila otvaranje stečajnog postupka jer više ne može poslovati. Kažu da ih je pandemija dokrajčila.

Dokrajčila, jer Domino’s u Italiji nikad zapravo nije dobro radio. Franšiza je stigla 2015. godine, od početka su se borili s nedovoljnim interesom publike, a ove godine zatvaraju sve lokale. Domino’s, dominator na tržištu dostave pizza, nije se mogao boriti s talijanskim pizzerijama kad su i one tijekom pandemije počele masovno dostavljati preko najvećih servisa poput Deliverooa.

ePizza SpA po stečajnom je zakonu imala pravo na 90-dnevnu zaštitu od vjerovnika. Ta je zaštita istekla u srpnju. Domino’s je u Italiji imao 23 lokala, šest u podfranšizi. Za usporedbu u Velikoj Britaniji, svom najvećem europskom tržištu, ima 1200 lokala. Domino’s je prisutan u 90 zemalja s više od 18.300 lokala, većinu vode vlasnici franšiza. Vijest da Domino’s napušta Italiju, domovinu pizze, izazvala je oduševljenje na talijanskim društvenim mrežama. “Otvoriti Domino’s u Italiji je kao da dođeš prodavati snijeg na Sjevernom Polu,” najčešći je komentar. 

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Domino’s je upravo propao u Italiji. ‘Ne možeš prodavati snijeg na Sjevernom polu’

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min