Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Viktor Orban upravo se odmara u južnoj Dalmaciji. Hoće li posjetiti Tuna bar na Pelješcu, koji je zbog njegovih izjava Mađarima zabranio ulazak?

Tuna bar u Trpnju na Pelješcu prije dva je mjeseca aktivistički reagirao na tvrdnje mađarskog premijera Viktora Orbana da je Jadran zapravo mađarsko more, koje su Hrvati oteli Mađarima. U znak prosvjeda protiv ovog Orbanova ispada, ispred Tuna bara pojavio se natpis sljedećeg sadržaja: Mađare ne poslužujemo. Niste dobrodošli na Vaše more (osim ako ne dovedete Zsolta Hernadya).

Instagram/Konoba Mlini

Lokalni državni odvjetnik ovaj je političko-kabaretski performans shvatio toliko ozbiljno, da je najavio istragu protiv vlasnika Tuna bara, zbog  navodne nacionalne diskriminacije. U novinama se posalo da bi Tuna bar mogao biti kažnjen s 200 tisuća kuna. Ne znamo što se u međuvremenu dogodilo s istragom. No, svakako bi bilo zabavno da gospodin Orban, koji ovih dana plovi između Visa i Mljeta, svrati i do Trpnja Baš nas zanima bi li osoblje Tuna bara pustilo mađarskog premijera u restoran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.