Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Libanonac u Teksasu burger bar pretvorio u svetište Trumpu. Posao mu je eksplodirao

Vlasnik burger bara u Teksasu, inače Libanonac, odlučio je svoj lokal  pretvoriti u svetište Donalda Trumpa. Pokazalo se to dobrom poslovnom odlukom jer burger bar je prvo postao hit među lokalcima a sada je već turistička atrakcija, piše Business Insider.  

Roland Beainy, Amerikanac libanonskog porijekla druge generacije i naravno Trumpovac, objasnio je za Houston Chronicle da je restoran u Bellvilleu u Teksasu otvorio 2020, godinu dana nakon što se iz Libanona vratio u Ameriku.   “Kao imigrant iz zemlje u kojoj ništa ne funkcionira i radi se za manje od 200 dolara mjesečno, vidite nekoga poput njega da podupire zemlju i jača ekonomiju. Ja kao poduzetnik cijenim ono što je učinio”, rekao je. 

Restorani s političkim temama mogu izazvati podjele, ali ne u Bellvilleu, gdje je 80 posto birača glasalo za Trumpa.  Beainy je rekao da njegov koncept ima i loše strane. Donald Trump je pod istragom jer je nakon što je izgubio izbore poticanjem nasilne rulje svojih pritaša pokušao silom zadržati vlast. Među novijim otkrićima iz istrage je i ono o Trumpovom planu žestokih čistki u državnoj administraciji nakon sprečavanja prijenosa vlasti na stvarnog pobjednika izbora Demokrat Joea Bidena, što je htio izvesti u Kongresu uz pomoć svog bivšeg potpredsjednika Mikea Pencea. Penceu je u zadnji čas proradila savjest pa nije blokirao priznanje rezultata izbora, na što je Trump pozvao svoje pristaše da napadnu Kongres. Zbog toga, kaže Beainy, isprva je zbog trumpovskog burger bara dobivao neugodne pozive. 

“Neki su mi htjeli zapaliti lokal. U početku je bilo strašno ali sad je mirno. Imamo puno sljedbenika, a nisu svi Trumpovi pristaše. Dolaze zbog hrane i usluge.” Trump je danas predsjednik s najlošijim rejtingom u povijesti SAD-a, a prema statistikama koje je objavio New York Times gubi podršku i u Republikanskoj stranci koju je nekoliko godina čvrsto držao u šaci i značajno je radikalizirao. No, Trump je očito puno veći fenomen od jednog predsjedničkog mandata. Što pokazuje i ikonografski kontrakulturni status koji ima u dijelovima zemlje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.