Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ASTRONAUT U FUŠKULINU Dr.Thomas Marshburn Ivanu Damjaniću je rekao da je došao u Istru jer mu se iz svemira činila najljepšim dijelom svijeta

Vinarija Damjanić objavila je vjerojatno najsimpatičniji detalj iz istarskih vinskih kušaonica ovoga ljeta. Damjaniće je nedavno s obitelji posjetio dr. Thomas H. Marshburn, NASA-in astronaut i član posade na lanjskoj Ekspediciji 66. godine. Prije nego što je 2004. postao astronaut, dr. Marshburn radio je kao kirurg letač na medicinskim operacijama svemirskih letjelica. Lani je bio član misije NASA SpaceX Crew-3 koja je lansirana 10. studenog 2021. Bila je to 66. NASA-ina dugotrajna ekspedicija na Međunarodnu svemirsku stanicu.

Kako je rekao Damjanićima, Marshburn je prvi godišnji nakon ekspedicije odlučio provesti u Istri, jer mu se  zapadna obala Hrvatske okupana suncem učinila kao naljepši dio svijeta. “Obala Istre i Kvarnera činili su mu se kao jedna od najfascinantnijih i dramatičnijih obala na kugli zemaljskoj. Istra ga je tako dvaput očarala, jednom iz svemira i sada uživo..”

Marshburni su kod Damjanića kušali cijeli portfolio, od Istarske malvazije, Clementa bijelog i crnog, Dura istriana, Akacije, autohtone Borgonje do rosea Penelope. Kao uspomenu vinariji ostavio je potpisanu naljepnicu svemirske stanice ‘Route 66’ sa sažetkom misije ekspedije 66. Na amblemu je Blake Dumesnil, grafički dizajner,  prikazao američki Route 66 koji se proteže od postaje do izvan Zemljinog horizonta i dubokog svemira kao poruku da je samo putovanje važno kao i odredište. Obični ljudi svoja odredišta za godišnji traže na internetu, sretnici mogu pregledati cijelu planetu iz svemira.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.