Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NACIONALNA EKSPANZIJA Zagreb Burger Festival širi se u Pulu i na Špancirfest

zagreb-burger-festival-g

Zadnjih godinu dana moglo bi se pokazati prekretnicom za najjače hrvatske brendove street food festivala. Zagreb Burger Festival, iza kojeg stoji isti tim kao i iza adventskog Fuliranja, 12. kolovoza prvi put izlazi iz Zagreba s pulskim izdanjem, a od 19. do 28. kolovoza bit će suorganizator i partner varaždinskog Špancirfesta, najpopularnijeg kontinentalnog festivala izvan Zagreba.

Burger Festival Pula održat će se u lijepom Titovom parku i trajat će do 28. kolovoza. Autori Burger Festivala Kokoš ili jaje za prvo širenje izvan Zagreba odabrali su Istru jer je riječ o najjačoj hrvatskoj gastronomskoj regiji i poznaju ponudu jer su na dosadašnjim festivalima surađivali s više od 30 brendova i koncepata iz Istre, od Vodnjankine kućice na prvom gastro Fuliranju u Tomićevoj ulici, preko prve peći za pizzu koju je na Fuliranje dovezao vodnjanski Buffalo, do višestrukih pobjednika festivala Mason Burgera, Arboretuma iz Fažane i popularnog Fermaj tovara.

Nakon Vinskog grada Saše Špiranca koji je pojačao vinsku ponudu na Špancirfestu, bilo je logično da organizatori pojačaju i ponudu hrane, a tu je Burger Festival gotovo idealan partner. Za Kokoš ili jaje, koji su dosad izvan Zagreba organizirali samo Fuliranje na moru, nacionalna ekspanzija je i logična i nužna. Prvo, znanje i kvalitetu koje su razvili kroz niz dosadašnjih festivala u sve ove godine nitko u Hrvatskoj nije dostigao pa je za druge gradove poslovno najracionalnije jednostavno ih outsourcati. Drugo, odlukom zagrebačke gradske vlasti Burger Festival izguran je s golemog prostora u centru grada u mali park na Trgu Francuske Republike a Fuliranje se zimi mora stisnuti na terasu Esplanade, pa Kokoš ili jaje prirodno traži nove prostore za rad izvan Zagreba. Što je svakako dobro za razvoj street food ponude u Hrvatskoj, posebno u turističkim gradovima.

Foto/Sandro Sklepić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.