Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dvanajščak-Kozol Pušipel Prestige jučer se u Vinodolu dobro složio čak i s mariniranom plavom jadranskom tunom

Promocije vina u zagrebačkom restoranu Vinodol spadaju među najefikasnije alate za afirmaciju nedovoljno poznatih vinarija, kao i za održavanje prestižnog statusa klasičnih vinskih kuća. U Vinodolovom promotivnom programu Zagrebu su se debitantski predstavile danas etablirane vinsrije, poput Cattunara i Madirazze, ali i velika svjetska imena, poput Roederera i Ruinarta.

Dvanajščak-Kozol jedna je od najvažnijih medimurskih vinarija, s vrlo jasnom vizijom rasta u kvaliteti i prelaska na organsko vinogradarstvo. DK je u zadnjih nekoliko godina osvojio više Decanterovih medalja, a u idućih se par tjedana četiri vina s etiketom Dvanajščak-Kozol toče na čaše u Vinodolu. Radi se o bogatom pjenušcu Pozoj, izvrsnom Pušipelu Prestige, hrskavon Sauvignonu i zanimljivom crnom pinotu Amaranth.

Danas smo u Vinodolu uz tri prilično različita slijeda pili Pušipel Prestige iz 2019. godine koji se uzorno složio sa sva tri jela, što govori o gastronomskoj versatilnosti ambicioznije verzije pušipela. Ručak smo počeli hladnom juhom od krastavaca, uz koji bi, teorijski govoreći, bolje išao mladi pušipel. Međutim, zeleno maslinovo ulje juhi je dalo dovoljno tijela, da se ne potuče s koncentriranim, kremastim Pušipelom Prestige. Plava jadranska tuna u Vinodolu se ovih dana servira na “gazpachu” od zelenog  korjenastog povrća, s jalapenom i velikim krekerima od riže.

Bogati DK Pušipel Prestige herojski je izdržao i ovo izvrsno, jako aromatično i moćno jelo, koje bi zapravo tražilo lagano rashlađeni crni pinot. Naposljetku, ovaj odlični pušipel, koji lijepo balansira kiselinu i slasni ekstrakt, sjajno je funkcionirao uz trpki, teški sir iz mišine jer je pušipelova kiselina učinila masni sir gotovo laganim. Pušipel dolazi u velikom stilu, i to u raznim verzijama. Krajnje je vrijeme da se distributeri i sommelieri fokusiraju na vino koje će u idućem, dugom razdoblju, igrati veoma bitnu ulogu u Hrvatskoj .

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.