Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tri Alnaturina čipsa povlače se s polica zbog štetnih spojeva. Novac će kupcima biti vraćen i bez računa 

Državni inspektorat objavio je da iz trgovina povlači tri vrste čipsa proizvođača Alnatura. Povlače se Tortilla čips s paprikom od 125 grama, Tortilla čips natur od 125 grama i Salsa rolice od 125 grama. Znat ćete da imate pogrešnu vrećicu ako je rok trajanja na njoj 7. prosinca 2022. Čipsevi, samo u ovim pakiranjima i s ovim datumom, povlače se zbog utvrđenih povišenih količina tropanskih alkaloida.

Tropanski alkaloidi su prirodni sastojci u nekim biljkama (bunika, velebilje i sl.). U prirodi ih je identificirano više od 200 vrsta. Neki su u malim količinama ljekoviti, a gotovo svi su toksični ako se u hrani nalaze u većim količinama. Nije neobično da se pojedini proizvodi povuku zbog viška tropanskih alkaloida, to se najčešće događa s proizvodima od brašna žitarica i kukuruza. Tropanski alkaloidi ne koriste se u proizvodnji, već se sastojci proizvoda mogu slučajno kontaminirati njima, uglavnom još na polju. 

Alnatura proizvode u hrvatskoj distribuira BIPA. Kupci koji imaju kontaminirane proizvode mogu ih vratiti u trgovine bez računa, dobit će povrat novca. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.