Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Melkior Bašić vraća se na televiziju. Počelo je snimanje nove sezone Masterchefa

Melkior Bašić najtelevizičniji je hrvatski chef iza Davida Skoke. U lanjsko izdanje Masterchefa Melkior Bašić ušao je kao jedan od trojice poluanonimnih članova žirija. Za samo nekoliko tjedana postao je nacionalna zvijezda: niste mogli kupiti lifestyle magazin, ili otvoriti lifestyle portal bez Bašićeve fotografije na naslovnici.

Melkior Bašić može se pohvaliti s nekoliko strateških prednosti: odlično izgleda, kamera ga obožava, prilično je opušten i prirodan tijekom snimanja. I zaista zna kuhati. Melkior Bašić bio je, naime, prvi chef lošinjskog fine dining restorana Alfred Keller, koji je lani dobio Michelinovu zvjezdicu.

Zbog svih ovih osobina, gospodin Bašić potpuno je zasjenio druga dva člana žirija, ali i same natjecatelje: nitko se ne sjeća tko je lani pobijedio na Masterchefu, ali se zato svi sjećaju Melkiora Bašića. Mislimo da nije loše ako će Masterchef i u novoj sezoni funkcionirati kao Bašićev samostalni gastro show. No, producenti Nove TV uistinu bi morali sadržaj Masterchefa učiniti barem malo ozbiljnijim.

Prvih nekoliko epizoda lanjske sezone spadaju, nažalost, u najgore televizijske emisije ikad snimljene u Hrvatskoj. I tu Bašić nije mogao pomoći.

aqua-panna-sidebar
ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

Melkior Bašić vraća se na televiziju. Počelo je snimanje nove sezone Masterchefa

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min