Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Domagoj Jakopović Ribafish u četiri je godine oplivao svaki jadranski otok u spomen na svog sina Roka

Unije su bile zadnja točka jedinstvenog poduhvata koji je nakon četiri godine ovih dana okončao Domagoj Jakopović Ribafish. Otplivati na svaki od pedeset hrvatskih otoka samo je po sebe ekstremni poduhvat za plivača rekreativca. No, ono što je Ribafish u četiri ljetne sezone napravio sa svojim projektom RokOtok puno je više.

Dok je u spomen na svog sina Roka plivao od otoka do otoka, s Ribafishem su plivali i plovili deseci ljudi, tisuće djece trčkarale su za njim po jadranskim otocima za koje smo zaboravili i da postoje, a deseci tisuća su ga pratili na društvenim mrežama. Projekt RokOtok Domagoj Jakopović je pokrenuo prije četiri godine, nakon preranog odlaska njegova sina.

Obići sve hrvatske otoke bio je jedan od maštovitih, zaigranih zajedničkih ciljeva oca i sina, koji je Ribafish sada i ostvario. RokOtok je prerastao u edukativno-ekološki projekt u kojemu je Ribafish, otok po otok, uvalu po uvalu, djecu odraslu na ekranima učio kako da uživaju u stvarnosti, u prirodi, kako da budu prisutni u trenutku i jedni s drugima. Kako da čuvaju ono što imaju, od plaža do svojih prijateljstava, i rastu s vrijednostima koje im nisu uvijek dovoljno jasno predstavljene.

Ribafishev podvig obrazovao je i nas odrasle, pokazujući da je čovjek velik kad i najgore, najnepravednije životne okolnosti može prihvati s ljubavlju i pretvoriti ih u nešto veće od sebe. Ribafish je s Unijama vjerojatno otplivao RokOtok, ali riječ je o ideji koja je u četiri godine izrasla u nešto toliko vrijedno i smisleno da bi bilo za očekivati da se nastavi kroz druge forme.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.