Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U kafiću u Stonu naišli smo na najgore radne uvjete koji se mogu zamisliti

U ponedjeljak oko pet popodne vraćali smo se iz Potomja na Pelješcu. Stali smo u Stonu, da bismo kupili kavu za van: trebala nam je poslije niza moćniih Dingača i elegantnih grkova, koje smo probali tijekom dana.

Kafić se nalazi u centru Stona između dva parkirališta, ima oznaku za PSK kladionice, kraj njega je smješten neki manji Pivčev dućan. Kad smo parkirali, termometar u autu pokazivao je 37.5 stupnjeva.

U lokalu, u kojem se peče i kuha nešto hrane, mora da je bilo najmanje 45, jer nam se vanjska temperatura  odjednom učinila podnošljivon i prijateljskom. U lokalu koji nema klimu rade kuhinja, frižideri za pića i aparat za kavu. Kad smo taknuli bocu whiskyja na stalku iza šank, bila je topla kao čaj. Pitali smo osoblje je li u kafiću 50 stupnjeva, kroz smijeh su nam odgovorili da misle da rade na 45 stupnjeva. 

Kuhar, konobar i konobarica po cijeli dan rade na tih plus četrdeset i nešto, među kašetama pića složenima po cijelom lokalu. Lokal u Stonu nema klimatizaciju, a ima nizak krov: radi se, zapravo, o nekoj vrsti barake. Već godinama nismo vidjeli da netko radi u tako neljudskim uvjetima kao ti ljubazni mladi ljudi koji su nam danas ondje skuhali kavu.

Ne postoji nikakvo razumno opravdanje za činjenicu da gostiona na cesti, izložena opakom pelješkom suncu, nema air condition. Ako vlasnik smatra da mu se air condition ne isplati, trebao bi zatvoriti lokal, jer nitko odgovoran ne smije dopustiti da njegovi zaposlenici rade u tako sramotno nehumanim uvjetima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.