Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Štrajk kontrolora leta nije atentat na hrvatski turizam nego tek bedasti pokušaj ucjene

aerodrom-stock

Jedan od dva hrvatska sindikata kontrolora leta najavio je da će u četvrtak u sedam ujutro početi sa štrajkom. Službeno, kontrolori leta traže bolje radne uvjete. Neslužbeno, kontrolori zahtijevaju bitno više plaće; njihove su plaće i sada među najvišima u zemlji. Počinju s dvadesetak tisuća kuna a završavaju s više od šest tisuća eura.

Budući da se radi o jednom od najodgovornijih, najkompliciranijih i najstresnijih poslova na svijetu, visoke su plaće opravdane. Tajming štrajka usred turističke sezone, uličarski je bezobrazan, ali sindikati imaju pravo bilo kad prijetiti štrajkom. Bilo bi prilično važno da hrvatska javnost na štrajk kontrolora leta ne reagira patetično i katastrofično.

Čak i ako kontrolori sutra zaista stupe u štrajk, to neće biti nikakav atentat na hrvatski turizam: ovog ljeta pola europskih aerodroma ionako ne funkcionira, pa će i naša turistička industrija preživjeti neugodnosti i loš imidž zbog otkazanih letova i kaosa u zračnim lukama. U slučaju najavljenog štrajka radi seczapravo o jedom od bedastijih pokušaja iznude koji smo vidjeli u zadnje vrijeme.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.