Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Frankova vegetarijanska napoletana Summer Breeze vjerojatno je najlakša dobra pizza u Zagrebu 

Pizzu s cvjetovima tikvica prvi smo put probali u centru Rima, u travnju 1999.godine. Večerali smo u nekoj dosta ozbiljnoj gastronomskoj pizzeriji, koja je na opsežnoj vinskoj karti držala i Allegrinijev i Tedeschijev amarone.

Sjećamo se tog detalja jer smo uz pizzu pili baš amarone. Te smo večeri prvi put probali pravu napoletanu: u Hrvstskoj prije 23 godine nitko nije ni pokušavao peči napoletanu. Pizza s guancialeom i cvjetovima tikvica bila je fenomenalna i solidno se složila s teškom crnim vinom; popili smo cijelu buteljku, što nam je pomoglo da izdržimo petosatni noćni put vlakom do Barija.

Ove smo se ratne epizode – ratne zato što smo u Bari putovali da bi izvještavali s američkog nosača aviona – sjetili danas oko podneva  dok smo u zagrebačkom Franko’s Pizza & Baru uživali u Summer Breezeu.

Summer Breeze nova je Frankova pizza, kojom dominirajiu cvjetovi tikvica. Osim cvjetova tikvica, Summer Breeze sadrži San Marzano, kremu od žute tikve, blitvu, lišće bosiljka, bivolju mozzarellu, datterini rajčice i klice amaranta i par strugotina grana padana.

Riječ je, dakle, o sezonskoj, vegetarijanskoj pizzi, što je samo po sebi dobra vijest za Frankov jelovnik. Još je važnije da je Summer Breeze vjerojatno najlakša vrhunska pizza u Zagrebu. Iako je jednako velika kao i ostale Frankove naloletane  , iza Summer Breezea nismo se osjećali prejedeno ni teško. Uz ovu perfektno pogođenu ljetnu pizzu pili smo plešivički sauvignon Erdoro, jedan od četiri trenutno najbolja hrvatska sauvignon blanca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.