Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Tekka je i dalje najjeftiniji vrhunski restoran u Zagrebu. Biftek košta dvadesetak eura, a čaša Coronicine Malvazije iz magnuma 36 kuna

tekka

Tekka, uvjerljivo najbolji zagrebački japanski restoran, nije dizala cijene godinama. Prije mjesec ili dva Tekka je uslijed inflacije ipak morala korigirati cijene, ali je u mnogočemu ostala najjeftiniji zagrebački restoran visokog ranga.

Uzmimo za primjer biftek, kao relativno univerzalno mjerilo restoranskih cijena. Biftek s prilozima i umacima u Tekki košta 158 kuna.

U svim boljim restoranima u centru grada biftek košta između 180 i 220 kuna, a prilozi se često posebno naplaćuju.

Međutim, i u jednostavnijim lokalima izvan centra biftek zna biti skuplji nego u Tekki, pa u našoj omiljenoj pivnici Bir u Harambašićevoj košta 175 kuna. A Tekka je ipak mnogo zahtjevniji restoran.

Cijene vina također su još povoljne: čaša Coronicine Malvazije košta 36 kuna, što doduše nije najjeftinije u Zagrebu, ali se zato toči iz magnuma. Vino iz magnuma gotovo je uvijek bolje od vina iz butelje.

Plava tuna je, naravno, skupa. No plava tuna spada u onu vrstu sastojaka, poput škampa ili gusje jetre, koji moraju biti skupi.

Zanimljivo je da je Tekka nedavno nabavila Green Egg, pa sada steakove peče na pravom roštilju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.