Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sinoć su u Maškovića Hanu dodijeljene Michelinove zvjezdice i preporuke za 2022.

michelin-2022-g

U utorak navečer Metro je dodjelio Michelinove zvjezdice za Hrvatsku u impresivnom ambijentu Maskovića Hana. Maškovića Han je najzapadniji turski spomenik u Europi i datira iz 17. stoljeća. Predivno zdanje, koje nažalost nije dovoljno promovirano kao turistička atrakcija, pun je pogodak za najvažniji gastronomski dogadaj godine.

Maškovića Han, smješten pored Vranskog jezera i Pakoštana, u toploj srpanjskoj večeri okupio je  neke od najboljih hrvatskih ugostitelja. Opuštena zabava započela je raznim snackovima u obliku ručno rezanog pršuta, sireva, soparnika, Bibich pjenušcima i koktelima. Za ugođaj i hranu je, kao i prošle godine, bio zadužen dizajner Boris Ružić.

Malo prije devet sati navečer, Imre Horvath, predsjednik Metroa Hrvatska i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić održali su govore i podjelili preporuke restoranima, a zatim i Bib priznanja. 

Na kraju ceremonije dodjeljeno je deset Michelinovih zvjezdica. Svi su chefovi osobno preuzeli priznanja za svoje restorane. U svim govorima i atmosferi osjetilo se žaljenje što u ovogodišnjem izdanju Michelina za Hrvatsku nije bilo nijedne nove zvjezdice za restorane koji su to apsolutno zaslužili. Na kraju svečane dodjele poslužena je višeslijedna večera koju je pripremio Boris Ružić. Društvo je nastavio zabavljati Massimo, a mnogi su se zaputili i na službeni after party.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.