Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U Puntu na Krku 15. srpnja počinje novi vinski festival In Vino Veritas

Da nije bilo pandemije, ovo bi bilo već treći In Vino Veritas. Ovako, u Puntu na otoku Krku od 15. do 17. srpnja održat će se premijerno izdanje festivala zamišljenog kao događaj koji spaja kontinentalnu i obalnu vinsku Hrvatsku.

In Vino Veritas zapravo je gostovanje vinara iz Baranje, Erduta i Iloka na Krku, koje bi tijekom turističke sezone turistima i posjetiteljima Krka trebalo otkriti vinsku scenu ovih važnih vinskih regija. Turisti, kao što je poznato, u Hrvatskoj najviše traže lokalna vina, što znači da njihova slika o hrvatskim vinima uglavnom ovisi o ponudi na mjestu na kojem se zateknu. U Istri dominiraju svježe malvazije, u Dalmaciji pošipi i plavci. U turističkim destinacijama nema dovoljno suvisle i sistematske promocije cjelokupne hrvatske vinske ponude, stoga su koncepti poput In Vino Veritas itekako korisni uz, naravno, izbor zaista reprezentativnih vina.  

Koncept festivala razvijen je još 2019, ali je održavanje dvaput odgađano zbog pandemije. In Vino Veritas trebao bi biti prototip za buduća slična događanja u Puntu. Osim na otvorenom kušanju u centru Punta, vinari će se predstaviti i na svečanoj večeri u restoranu Bocoon, u subotu 16. srpnja. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.