Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U prostoru bivšeg Apetit Cityja otvara se Silk, azijski fusion lokal koji već radi u Splitu na Hvaru i na Korčuli

U Masarykovoj ulici iznad prolaza koji vodi prema bivšem Apetit Cityju pojavio se atraktivan tingl s natpisom Silk. Isti se tingl već nalazi i na zgradi gdje je godinama radio Apetit City, koji se lani trajno zatvorio. Čini se, dakle, da će se u centru Zagreba uskoro otvoriti još jedan azijski fusion restoran.

Silk, koji sebe definira kao panazijski street food, zapravo je restoranski lanac koji ima podružnice u Splitu, na Korčuli, na Hvaru i u švicarskom Verbieru. Silkov je jelovnik tipičan za tu vrstu restorana: nekoliko gyoza, miso juha, tartar od tune s avokadom, crveni curry, pad thai, par wokova i mochi za desert. Među originalnija jela svakako spada četvrtina pečene patke. Silk ne kuha ramen, barem ne prema jelovniku dostupnom na njihovoj Facebook stranici.

Silk bi prije tri ili četiri godine predstavljao dobrodošlu inovaciju u središtu Zagreba. No, središte Zagreba prepuno je fusion restorana, od Torikaye, Nomua i Kaia, preko Takenoka do Evergreena i Sakure. Što znači da će Silk morati biti baš jako, jako dobar da bi preživio. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.