Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rijeka nikad neće postati turistički grad. Prekjučer su u strogom centru počeli građevinski radovi koji će trajati do kraja ljeta

Neki smo dan postavili retoričko pitanje o ubrojivosti zadarskog gradonačelnika, jer su se u Zadru na nizu lokacija građevinski radovi protegli do pune turističke sezone. No, Rijeka je nažalost još mnogo gori primjer političko birokratske ludosti. U strogom centru Rijeke, uključujući područje Korza, građevinski su radovi počeli prekjučer i trajat će do 27. kolovoza.

Grad Rijeka s gradonačelnikom Markom Filipovićem (SDP) odlučio je poslati pneumatske bušilice i bagere u centar grada na vrhuncu turističke sezone! Kult Plave Kamenice načelno ne koristi uskličnike, ali ova budalaština riječkog gradonačelnika zapravo zaslužuje barem tri.

Radove izvodi HEP, a novinari Novog lista nadležna su gradska tijela pitali zašto se radovi ne odgode do jeseni. Dobili su genijalan birokratski odgovor, koji se svodi na sljedeće; HEP je na vrijeme predao sve dokumente porebne za početak radova pa nema osnove da se radovi odgode.

Kog je briga za tisuće i tisuće turista koji bi trebali sjediti na prašnjavim terasama uz zvučnu kulisu pneumatskih čekića?  Koga je briga za riječke ugostitelje, kojima radovi ugrožavaju kakvu takvu šansu za oporavak? Koga je briga za osnovno pravilo turističke industrije; usred sezone nema javnih radova. Riječku gradsku upravu očito nije. Njeni postupci i ovog su puta pokazali da je Rijeka po mentalitetu beznadno antituristički grad.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.