Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

The Burger Bar peče vrlo dobre hamburgere, koji bi uz još malo detalja bili odlični

Danas smo u Burger Baru na Velesajmu probali The Prime, pobjednički burger blind tastinga na Zagreb Burger Festivalu 2019. godine. The Prime se sastoji od brioche peciva, junećeg odreska, slanine, cheddar sira i burnt butter majoneza umaka. Većina sastojaka je maestralno pripremljena, od jako sočne slanine do stvarno lijepog umaka. Možda je problematika ovog burgera u sastojcima koji nisu u njemu.

Tu prije svega mislimo na karamelizirani luk, koji je danas neizostavni sastojak hamburgera na svim ambicioznijim burger mjestima i jedne laganije salate. Nadalje bismo voljeli da je meso u The Prime burgeru imalo jači rozi presjek u sredini. Osim te dvije komponente, The Prime funkcionira uistinu dobro. Uz pobjednički burger naručili smo i klasični cheeseburger, koji je imao bolji rozi presjek, no nekako bi nam se više svidio cheddar sir uz njega nego pomalo bezokusna gauda. I cheeseburger bi, kao i The Prime, bio bolji s  karameliziranim umjesto svježim lukom. Svježi luk je ipak arhaičan tretman ove inače divne namirnice.

burger-bar

Oba burgera imaju jako lijepo putrasto pecivo koje je na grilu ostalo dovoljno dugo da dobije zlatno smeđu teksturu, a da nije bilo prepečeno. Oba burgera su također sočna i nisu presuha. Burger Bar se diversificirao u ostaloj ponudi pa nudi i cheesestake i philly cheesesteake što je logično jer je ipak riječ o žanrovima srodnima burgerima.

Uz burgere smo naručili i batat i prženi krumpir, koji su bili jednako dobri kao i burgeri. Dok su prilozi solidni i nemaju grešaka, konkurencija Burger Bara ipak više eksperimentira i izbacuje kreativnije priloge. Ponuda pića je također vrlo korektna, od odličnih craft piva poput Zmajskog Pozoja i pale ale do 5th Element IPA i APA. Uz dodatak još pokoje bitne hrvatske craft pivovare bila bi još bolja. 

Burger Bar je pouzdano, gotovo ziheraško mjesto gdje se uvijek može pojesti solidan do vrlo dobar burger, ali konkurencija je jaka i nemilosrdna u ovom žanru. Pa ipak, Burger Bar godinama uspijeva zadržati status jednog šest ili sedam najboljih burger mjesta u gradu.

Foto/Luka Peranić

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.