Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Policija istražuje trpanjskog ugostitelja Jakova Begovića jer je natpisom ispred restorana poručio da ne želi posluživati Mađare

Prije mjesec i pol ili dva mađarski premijer Viktor Orban prilično je decidirano izjavio da je Jadran zapravo mađarsko more koje su Hrvati, eto, preoteli sirotim Mađarima. Riječ je o jednoj od brojnih Orbanovih izjava kojima taj polufašist pokazuje teritorijalne pretenzije prema Hrvatskoj. Na velikomađarski ispad gospodina Orbana reagirao je, među ostalima, Jakov Begović, 66-godišnji kapetan duge plovidbe, ribar i ugostitelj iz Trpnja na Pelješcu.

Pa je pred svoj restoran Tuna bar Pelješac postavio natpis “Mađare ne poslužujemo, Niste dobrodošli na Vaše more (ako dovedete Hernadyja, onda ste dobrodošli)”. Slobodna Dalmacija izvještava kako je ovih dana gospodina Begovića posjetila stonska policija, jer ga je netko prijavio zbog diskriminacije Mađara .

Ako se dokaže da je poslovni subjekt, dakle Tuna bar Pelješac, uistinu diskriminirao Mađare, Begovićev bi restoran mogao biti kažnjen s 200 tisuća kuna. Što se vjerojatno neće dogoditi, jer ova urnebesna gostioničarska intervencija u političku stvarnost ne predstavlja, naravno, nikakvu diskriminaciju. Riječ je tek o malom kabaretskom performansu s ponešto Feralove poetike.

Begovićev je restoran inače poznat po osebujnim porukama: gostima se tako preporučuje da ne pokušavaju pojesti kuhara a onima koji dolaze s psima da sebi stave brnjice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.