Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Makarski Places primjer je žanrovski precizno definiranog hotela, koji poznaje svoje goste i jako je zabavan

Na ulazu u Places, veliki novi Valamarov hotel u Makarskoj, prvo vas dočekuju fliperi. Prostrana retro igraonica s tri flipera, društvenim igram na policama, biljarskim stolom i stolnim nogometom nameće igru kao jednu od središnjij tema ovog hotela, koji se napunio već u prvih nekoliko tjedana rada. 

Igranje, osobito za odrasle, provlači se i kroz uređenje soba: iznad kreveta piše Most comfortable playground, dok uz kašetu kamenica na doručku stoji natpis Eat Oysters. Be Like Casanova. Bazeni su također zaigrani. Places ima dva velika bazena dostojna hotela s pet zvjezdica. Bazenski su prostori okruženi ležaljkama sa suncobranima, separeima s baldahinima, golemom verandom s krevetima koji su uvijek u hladu i golemim Lay-Z jastucima koji su udobniji od ležaljki i madraca u separeima. Bazenima plutaju velike morske zvijezde i otoci koje gosti koriste umjesto luftića. Čak su i košare za smeće zaigrane, dizajnirane kao glave morskih pasa.  DJ stiže na bazen rano poslijepodne. Makarski Places, drugi u liniji Valamarovih lifestyle hotela (prvi je lani otvoren na Hvaru) mjesto je za energične goste mlađe do srednje dobi.

Placesov je glavni zadatak da gostima bude udobno i da im baš nikad nije dosadno. Uz ugodni provod na bazenu s čijeg bara od 11 ujutro Sex on The Beach i Daiquiri izlaze u kolonama, gostima se nude vaučeri za ozbiljnije adrenalinske pothvate uključujući planinarenje Biokovom s vodičem, šetnju staklenim Skywalkom nad ponorom dubokim više od tisuću metara i zip linea.

Tu su, naravno, uobičajene morske atrakcije poput parasailinga, ali i mogućnost iznajmljivanja glisera i jahti u raznim rangovima cijena. Hotelska teretana je prostrana i dobro klimatizirana, s dovoljno strunjača i slobodnog prostora i desetak bicikala za spinning, na najdonjoj razini hotela je spa, a kabine za masažu ujutro se otvaraju i na bazenu.  

Kako bi gosti mogli akumulirati energiju za aktivan dan na bazenu, moru ili Biokovu, makarski Places nudi jedan od spektakularnijih doručaka u Hrvatskoj. Već smo pisali o kamenicama, dimljenom lososu i ručno rezanom pršutu, što se sve rutinski servira za doručak u ovom hotelu koji nema pet zvjezdica. Ali, fascinatno je promatrati koliko gosti mogu pojesti.

U utorak između deset i pola dvanaest sjedili smo na kavi na restoranskoj terasi i promatrali ljude koji su po tri puta odlazili do buffeta: neki su počinjali s jajima i kroasanima pa prelazili na sendviče, kamenice i pjenušac, da bi završavali sa zdjelicama punim voća. Drugi su gomilali tople palačinke i voćne pite na tanjure i praznili teglice Nutelle na pultovima.  Treći su voće odnosili na bazen.

Places pokazuje koliko je hotelskim gostima doručak važan, pod uvjetom da je raznolik i atraktivan. Places nije definiran kao luksuzni hotel, pa ni sobe nisu luksuzne.  No, nisu premale i veoma su funkcionalne. Places uopće nema shoebox formata koji se često javlja u lifestyle i heritage hotelima. Kreveti su udobni, s četiri velika, debela mekana jastuka, televizor nije mali i kablovska televizija je brza, klima uređaji rade besprijekorno a većina balkona u hotelu gleda na more i bazene.  Minibara nema: gosti mogu naručivati s piće s bara Pomalo ili uzimati pića i snackove iz hladnjaka smještenih blizu recepcije.

Makarski Places veliki je hotel: ima 180 soba i 10 apartmana, raspoređenih na deset katova , do kojih se može panoramskim liftom uznad mora. Investicija u Places vrijedila je 67 milijuna kuna, jer se radilo o preuređenju već postojeće zgrade. Places sada zapošljava 94 ljudi, do kojih je Valamar došao kroz svoje posebne programe angažiranja radne snage.

U lipnju su sobe u Placesu koštale između 1400 i 1800 kuna, što nije mnogo za ovogodišnje kriterije hotelskih cijena na Jadranu. No, usprkos tome što su cijene, recimo to tako, demokratske, u makarski Places dolaze i gosti visoke kupovne moći. U utorak oko podneva odjavljivao se par Austrijanaca koji su torbe odnijeli  u Porsche Carreru. Na bazenu je bilo nekoliko društava iz Velike Britanije koja su neprekidno trošila i prebacivala još novca na svoje hotelske narukvice preko svojih mobilnih aplikacija. Na hotelskom smo parkingu uočili još ponešto prilično luksuznih automobila .

Makarski Places hotel je za opuštenu, zaigranu zabavu i nešto adrenalina u dodatnim sadržajima. Pa zato vjerojatno , privlači i goste koji mogu platiti mnogo skuplje hotele.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.