Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Veliki chef Bobo Cerea u porečki Spinnaker donosi puni doživljaj restorana s tri Michelinove zvjezdice. Večera koja se održava u četvrtak 30. lipnja košta 1750 kuna

Roberto Cerea, suvlasnik čuvenog talijanskog obiteljskog restorana Da Vittorio, koji već dugo ima tri Michelinove zvjezdice, 30. lipnja gostuje u Spinnakeru, jedinom porečkom fine dining restoranu.

Chefovska su gostovanja unatrag nekoliko godina postala neizostavni alat gastronomske komunikacije: Ana Roš kuha u Manu2 i San Roccu, Hrvoje Zirojević kuha u Baltazaru, Jure Tomič kuha u Pelegriniju, Emaneule Scarello, Rudi Štefan i Bruno Vokal kuhaju u Ikadorovu Nobilionu, i tako dalje.

Chefovska i restoranska gostovanja bitno obilježavaju svakodnevnu restoransku praksu, što je sjajno i za goste pojedine destinacije, jer tako dobivaju različita gastronomska iskustva, ali i za same chefove matičnog restorana, jer s gostujućim chefovima razmjenjuju iskustva, tehnike i stavove.

Zahvaljujući gostovanjima, vrhunsko kuhanje postaje jedan veliki jam session, što je inspirativno, uzbudljivo i komercijalno. Koncept Gelinaz, u kojem najveći svjetski chefovi kuhaju u tuđim restoranima i doslovno se snalaze u stranim gradovima, to je potvrdio i na globalnoj razini. 

No, sasvim je rijetko da gostujući chefovi u goste donose cjelokupni doživljaj iz svog restorana. Nastup Da Vittoria u Spinnakeru baš je takav jedinstveni primjer. Da Vittorio će naime u porečki Spinnaker pokušati prenijeti ne samo kuhanje, nego i ugođaj tog veličanstvenog restorana, pa će i postava stolova i posuđe u Poreču biti jednaki kao u Da Vittoriu. Bobo Cerea će gostima Da Vittorieve večere u Spinankeru osim niza vrhunskih jela servirati i svoje potpisne aperitive.

Večera u Spinnakeru košta 1750 kuna po osobi. Stolovi za ovaj gastronomski spektakl, mogu se rezervirati na telefonskom broju 052 400 804 ili na web stranici spinnaker@valamar.com.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.