Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

RENE REDZEPI Iduće godine zatvaram Nomu u Kopenhagenu. Radit ćemo samo pop-upove

redzepi

Chef Rene Redzepi ostvario je sve što je mogao. Njegov restoran Noma nekoliko je puta proglašavan najboljim na svijetu, dobio je treću Michelinovu zvjezdicu i zauvijek promijenio ne samo restoransku industriju nego definiciju gastronomije. Ovih dana objavio je da će Noma u ovom obliku postojati još samo godinu dana. Najavljuje goleme promjene. Štoviše, kaže da Nomu nakon idućeg ljetnog menija 2023. više neće otvarati.  

Redzepi je na društvenim mrežama najavio da će nakon tog menija s cijelim timom putovati po svijetu kuhati, učiti i tražiti nove inspiracije. Destinacije još nisu odredili. Ovo nije prvi ovakva plan, kad je Noma selila u sadašnji prostor i dok su čekali preuređenje, Redzepijev tim je cijelo vrijeme radio u pop upovima u Japanu, Australiji, Meksiku i drugdje.

Odluka o zatvaranju Nome, piše Redzepi, sazrijevala je tri godine. Iskustvo pandemije vjerojatno je ubrzalo stvari, ali vjerojatnije je da Redzepi samo prati svoju beskompromisnu filozofiju originalnosti i reinventanja, koju je teško provoditi na jednom mjestu i u restoranu koji puni dvadeset godina. Ako vam je Noma bila na listi stvari koje morate napraviti u životu, preporučujemo da rezervirate već danas. Liste se vjerojatno pune munjevitom brzinom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.