Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Krauthakerov Mercs iz 2018. spada među najuspjelije hrvatske kombinacije merlota i caberneta

mercs-g

Vlado Krauthaker najvažniji je hrvatski vinar uz Gianfranca Kozlovića. Kozlović je sinonim za malvaziju a Krauthaker za graševinu. No, ne računajući izborne berbe i oranže, graševine nisu najbolja Krauthakerova vina. Najbolja Krauthakerova vina jesu, definitivno, crna vina.

Krauthaker proizvodi senzacionalni Nebbiolo koji se po potencijalu trajanja možda može uspoređivati s barbarescom. Krauthaker proizvodi sve strukturiraniji pinot noir: imamo dojam  da pred Krauthakerovim crnim pinotom tek stoje najbolje berbe, ako u Kutjevu ne postane prevruće. A Mercs je već godinama hrvatski restoranski klasik, vino bez kojeg je teško zamisliti vinsku kartu restorana čiji se jelovnici baziraju na crvenom mesu.

Vlado Krauthaker

Mercs je, kako ime kaže, kombinacija merlota i cabernet sauvignona. Gospodin Krauthaker, enolog školovan u Francuskoj, prije nekoliko nam je godina rekao da ne voli čisti cabernet sauvignon zbog viška tanina. Krauthaker, baš klasično bordoški, smatra da je cabernetu neophodan merlot kako bi ga omekšao i zaokružio 

I tako je nastao Mercs, izvrsna kombinacija merlota i caberneta iz Kutjeva koja podjednako plijeni cabernetovskim mirisom čistog cassisa, čvrstom strukturom, uzornom svježinom i merlotovskim aftertsteom po tamnoj čokoladi i pečenim šljivama.

Ovih smo dana probali Krauthakerov Mercs iz 2018. godine, koji je toliko dobar, slastan i komunikativan da smo u pet dana popili tri butelje. Mercs iz 2018. godine, s 13,5 posto alkohola, odlično ide uz janjeće kotlete, bifteke i druge steakove, kao i uz meso visoke divljači. Riječ je o još jednom velikom uspjehu velikog međimurskog Slavonca.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.