Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U novom Michelinovu vodiču za Dubai dvije zvjezdice su dobili restorani Yannicka Allenoa i Nika Romita

michelin-dubai

Hrvati sve češće putuju u Dubai, pa novo izdanje Michelinova vodiča za ovaj grad postaje relevantna vijest za domaću gastronomsku javnost. U prvom dubajskom Michelinu dva restorana dobila su dvije Michelinove zvjezdice — Stay pariškog chefa Yannicka Allenoa i Il Ristorante talijanskog chefa Nika Romita. Il Ristorante, koji se nalazi u Bulgari Resortu, Michelin je visoko ocijenio zbog “moderne talijanske kuhinje prezentirane balansirano, čisto i jasno,” dok je Stay opisao kao “manje je više” pristup francuskoj kuhinji. 

Devet restorana nagrađeno je jednom Michelinovom zvjezdicom, uključujući japanski restoran s devet sjedećih mjesta Höseki, trendi kineski restoran Hakkasan i portugalsku Tascu chefa Joséa Avilleza. “Naši inspektori godinama su na terenu kako bi pratili razvoj lokalnog kulinarskog krajolika i ponosni smo i sretni što otkrivamo živost i stvarni potencijal Dubaija kao gastronomskog centra,” rekao je glavni urednik Michelinova vodiča Gwendal Poullennec.

“Pratili smo brzi razvoj kvalitete ponude hrane u Dubaiju, gdje se otvara sve više neovisnih restorana kojima upravljaju talentirani profesionalci. Dubai je danas vrlo raznolika kulinarska scena, a u budućnosti bi mogao biti i snažniji,” rekao je Poullennec.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.