Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kamenice, losos, rukom rezani pršut i trešnje za doručak. Sve to u hotelu koji nije skup ni luksuzan

Doručak je jedna od najvažnijih legitimacija svakog hotela. Dobar doručak čini hotel boljim, a goste dobro raspoloženima. Raskošan doručak govori o izvrsnosti hotela i čini goste sretnima i zadovoljnima. Doručak je toliko važan dio hotelskog rituala da smo na doručku u Fiesti Americani u Cancunu naišli na lechon, cijelog odojka s ražnja.

Raškošan se doručak uglavnom povezuje s hotelima s pet zvjezdica ili s gastrohotelima. Valamarov Places Dalmacija, otvorem prije dva tjedna u Makarskoj, nije ni luksuzan ni gastronomski hotel. Places Dalmacija je zabavan i udoban lifestyle hotel s fliperima,  bazenima, panoramskim liftom i šire prihvatljivim cijenama: soba trenutno košta oko 1400 kuna. Ali doručak u Placesu dostojan je doručka u hotelu u kojem soba košta barem 3000 kuna ili više.

Jutros smo u Placesovom prostranom restoranu Pomalo vidjeli puno svježih kamenica na ledu, dimljeni losos, trešnje, poseban pult na kojemu konobari pred gostima pripremaju svježe sokove od voća i povrća, i mnogo zdjela sa svježim ljetnim voćem.

Pršut se rezao rukom, s kosti, dok su se najdulji redovi, prirodno, stvarali pred stanicom s jajima, gdje su gosti mogli birati između jaja na oko s hrskavom slaninom, fritaja i nekoliko vrsta omleta. Kraj sanduka s kamenicama nalazilo se i par butelja pjenušca na ledu. Moramo priznati da nas je ovako bogat doručak u hotelu koji je cijenom šire dostupan, jako iznenadio i još više razveselio.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.