Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Salt Baeov restoran pozvao policiju jer gost nije htio platiti 20.000 kuna za steak sa zlatnim listićima koje nije tražio 

salt-bae-tuzba

U restoranu Nusr-Et u Miamiju, jednom u lancu nekadašnje viralne internetske senzacije Salt Baea, osoblje je pozvalo policiju jer je gost odbio platiti svoj steak. Steak je koštao pet tisuća dolara, a gost ga nije htio platiti jer su mu donijeli odrezak sa zlatnim listićima. Budući da nije tražio zlatne listiće, nije htio platiti ni višu cijenu. Meniji u restoranima Salt Baea ekstremno su skupi, nije neobično da bogata društva ostave i po 400 ili 500 tisuća kuna za jednu večeru, piše Miami Herald.

Nusr-Et restorani tipično su kičasto igralište za celebrityje i bogataše, ali zbog Salt Baeove slave privlače i mnoge turiste. Restorani se tako i ponašaju, kao klasične zamke za naivne goste. Duane Miranda, zbog kojega su u Nusr-Etu zvali policiju, naviknut je plaćati visoke račune. Nakon incidenta novinarima je rekao da nije imao ništa protiv brancina od 50 dolara i burrate od 30 dolara, kao ni protiv tartar bifteka koji je pojeo kao predjelo i platio ga 35 dolara. Naljutilo ga je kad su mu wagyu tomahawk pokušali naplatiti 2000 dolara, a janjeći kotlet tisuću dolara, zato što su oba komada mesa servirali prekrivene listićima od 24-karatnog zlata.

Miranda tvrdi da je na meniju pisalo da steak košta 275 dolara a janjetina 210 dolara i nitko ga nije upozorio na opciju sa zlatom. Zato je, kad su donijeli pozlaćeno meso, pretpostavio da je riječ o standardnoj prezentaciji uračunatoj u cijenu. Tek nakon večere rekli su mu da se zlato posebno plaća, a kad je Miranda to odbio jer zlato nije naručio, naprosto su pozvali policiju.

U recenziji na Yelpu Miranda je napisao da sumnja kako je riječ o sistemskom pljačkanju gostiju. “Doznao sam da su iz Nusr-Eta policiju dosad zvali 11 puta zbog istih situacija,” tvrdi Miranda. Nakon sat vremena natezanja s policijom Miranda je pristao platiti raču,n ali se zarekao da će razotkriti “kakvo je smeće taj restoran zajedno s vlasnikom i svim zaposlenima.” Kući je odnio kosti spornih steakova i dao ih na analizu da utvrdi da li u Nusr-Etu, kad već pljačkaju nesmotrene goste, to barem čine koristeći 24-karatno zlato. Skandali Salt Baeovih restorana uključuju i njujoršku tužbu za krađu napojnica od zaposlenika, neobračunavanje punih plaća, bezočne medijske manipulacije oko otvaranja londonskog Nusr-Eta, spektakularnu večeru za venecualanskog diktatora Nicolasa Madura dok mu se zemlja raspadala, i niz drugih. Osnivač Nusr-Eta Nusret Gokce a.k.a. Salt Bae očito je jedna od mračnijih figura na globalnoj restoranskoj sceni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.