Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

GDJE SPAVATI NA SJEVERNOM JADRANU Sedamnaest najboljih hotela Istre i Kvarnera s aktualnim cijenama

Danas je počeo produljeni vikend. Ceste prema moru već su U srijedu popodne postale preprometne . Idućeg tjedna produljeni vikend počinje već 22. lipnja Danom antifašističke borbe. Dva duga vikenda znače da će vrlo mnogo Hrvata te vikende provesti na moru. Stoga objavljujemo pregled najboljih jadranskih hotela. U prvom, današnjem dijelu, riječ je o hotelima u Istri i na Kvarneru, gdje se hotelska scena ipak polako poboljšava.

Iz pregleda smo morali izostaviti neke od boljih hotela i resorta poput Girandelle u Rapcu, jer je popunjena do kraja mjeseca. Cijene koje navodimo uz hotele odnose se na drugi dio lipnja, s tim da su one orijentacijske; mogu varirati iz dana u dan, s obzirom na potražnju. Hoteli su navedeni po geografskom kriteriju, od zapadne Istre do Raba.

1. Kempinski, Savudrija, od 360 eura za noć

h-kempinski

Jedini hrvatski golf hotel ima veliki bazen, prostrane i udobne sobe, uglavnom ljubaznu poslugu i skoro sve što bi trebao imati konvencionalni, veliki , industrijski hotel s pet zvjezdica.

2. San Canzian, Buje, od 500 eura

san-canzian-bazen

San Canzian je kameno istarsko selo preuređeno u karakterne, podigrano luksuzne I ambijentalno perfektno pogođene sobe i apartmane. Srdačno preporučujemo restoran Luciano u kojem se chef Pavo Klarić nadahnuto i precizno bavi lokalnom verzijom fine dininga.

3. San Rocco, Brtonigla, od 240 eura

san-rocco

San Rocco obitelji Fernetich hrvatski je začetnik žanra heritage hotela i gastrohotela. I poslije dvadeset godina San Rocco spada među najbolje u oba žanra. Večera na San Roccovoj terasi s pogledom na maslinike i bazen doživljaj je koji se pamti.

4. Marea, Poreč, od 376 eura

marea-infinity-ulaz

Marea, jedini porečki hotel s pet zvjezdica, zapravo je skup udobnih apartmana od kojih mnogi imaju male samostalne bazene. Marea je strateški unaprijedila razinu porečkog turizma.

5. Adriatic, Rovinj, od 390 eura

istra-hoteli-adriatic

Adriatic, stara gradska palača, svakako je najljepši hotel u Rovinju. Sobe su veoma lijepe, kupaone još ljepše, ugođaj je poželjno dekadentan ali posluga u baru, o čemu smo često pisali, nikad nije bila profesionalna.

6. Amarin, Rovinj, od 437 eura

amarin

Amarin je inteligentno koncipiran obiteljski resort jednako popularan među domaćim i stranim turistima s djecom. Amarin neumorno zabavlja djecu, tako da se roditelji bar par sati dnevno mogu ponašati kao da su sami na moru.

7. Melegran, Rovinj, od 220 eura

melegran-soba-bijela (1)

Melegran je romantični hipsterski hotel smješten u srcu povijesnog Rovinja. Čak su i najmanje, shoebox sobe, prihvatljive zbog niza duhovitih detalja, dok je dvoetažni apartman jedno od najatraktivnijih mjesta gdje se u Rovinju može spavati.

8. Grand Park Rovinj, od 633 eura

grand-park-kupaonica

Grand Park je naprosto najbolji veliki luksuzni hotel na Jadranu. Sobe su raskošno udobne a opet decentne i podigrane, posluga je postala skoro perfektna, dok je fine dining restoran Cap Aureo spektakl za sebe.

9. Meneghetti, Bale od 483 eura

meneghetti

Meneghetti je raskošno ladanjsko imanje s luksuznim smještajem i prekrasnom mirisnom hortikulturom. Stancija Meneghetti osobito je privlačna i podesna za svadbe i druge svečane evente.

10. Wine Hotel Roxanich, Motovun, od 329

roxanich-soba

Hotel vinara i poduzetnika Mladena Rožanića odlikuje se unikatnim, ekstravagantno uređenim sobama, koje se ne mogu uspoređivati ni s jednim hotelom na Jadranu. Gosti mogu posjetiti četveroetažnu vinariju ispod hotela, uživati u sobi za cigare, ili piti vino na ogromnoj terasi s koje se vidi sve do Vižinade.

11. Grand Hotel Brioni Radisson Collection, Pula, od 600 eura

S nedavno otvorenim Brionima, Pula je napokon dobila prvi luksuzni hotel. Treba podsjetiti da su prije mnogo godina Brioni bili najvažnije društveno okupljalište u Puli. Brioni, dakle, imaju autentičnu društvenu prošlost i modernu, luksuznu sadašnjost.

12. Ikador, Ika, od 750 eura

Ikador je definitivno najluksuzniji hotel na sjevernom Jadranu, a možda i u cijeloj Hrvatskoj. Usprkos visokim cijenama Ikador je gotovo stalno pun, pa zato radi cijelu godinu. Sobe su nenadmašno udobne, vrtovi idilični, a drveni gliser Riva kojim gosti mogu ploviti Kvarnerom stvara dojam Fellinijevske dolce vite.

13. Bevanda, Opatija, od 500 eura

bevanda
Bevanda, Opatija

Bevanda ima zgodno uređene, jako udobne sobe, s atraktivnim pogledima na Kvarner. Restoran i bar spadaju među najpopularnije u Opatiji

14. Navis, Opatija, od 450 eura

navis

Navis je dizajn hotel s originalno, karakterno uređenim sobama, vlastitom plažom, velikim sunčalištem, privezištem za jahte i fenomenalnom restoranskom terasom. Chef Tino Sinožić uvrstio se među najbolje kvarnerske kuhare.

15. Alhambra, Mali Lošinj, od 560 eura

keller-alhambra

Alhambra je, iza Ikadora, najluksuzniji kvarnerski hotel. Alhambrine sobe i servis spadaju u rang najvišeg europskog hotelijerstva. Terasa restorana Alfred Keller jedna je od najromantičnijih na kvarnerskim otocima.

16. Bellevue, Mali Lošinj, od 360 eura

losinj-bellevue

Bellevue je primjer dobrog velikog hotela sa srednjih pet zvjezdica. Bellevue ima ogromni spa, dobre bazene, prostrane sobe i poznati japanski restoran Matsunoki.

17. Imperijal, Rab, od 215 eura

imperial

Imperijal je stotinjak godina stari hotel palača koji je djelomično preuređen prije tri ili četiri godine. Sobe koje su dobile pet zvjezdica imaju hladnjake za vina, napunjene bocama Dom Perignona.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.