Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

PROTEIN STYLE Nakon 40 godina vraća se pošast burgera bez kruha. Nemojte pokleknuti

protein-style

Američki fast food lanac In-N-Out legendaran je po mnogočemu, a jedna od boljih stvari svakako su njihovi tajni meniji. Na javnom meniju In-N-Out priprema burgere i pomfrit po svom standardu. dobro pečene burgere, pomfrit isti kao u svim drugim lancima. Tajni meni, međutim, dopušta razne izmjene i dorade.

Čuveni secret menu nije ništa drugo nego politika In-N-Outa da koja udovoljava posebnim zahtjevima. Ne svima, onima koje žele ispuniti. Zato i postoji meni za posebne zahtjeve. On je poluslužben i zapravo genijalan marketinški alat. Na društvenim mrežama se razmjenjuju iskustva i opcije tajnih menija, do bolje pečenih krumpirića do hladnog sira u cheeseburgeru ili medium rare pečenih burgera. Jedna stvar s tajnog menija u zadnje vrijeme izaziva veću pažnju od ostalih. Burger protein style. Riječ je o burgeru koji dolazi sa svime osim s kruhom. Umjesto u pecivo, meso, salatu umake i dodatke stave između dva lista zelene salate.  

In-N-Out burger protein style uveo je još 1970-tih i do danas je jedna od samo dvije njihove low carb opcije. Druga je Flying Dutchman koji se sastoji samo od mesa i sira. Portal health.com Protein Style burger proglasio je najboljim low-carb sendvičem u Americi. Očekivano je jako popularan među pobornicima zdrave hrane, fitnessa i svih mogućih food fadova. Osamdesetih su ga promovirali najveći američki gurui dijetalne prehrane, a 2000-tih su ga dodatno prilagodili za gluten-free trendove. Protein Style burger je preživio milijun imitacija i parodija. Lanac Fatburger napravio je svoju verziju, u kojoj je i salatu zamijenio mesom pa je nastao burger od tri pljeskavice sa sirom i prilozima.

Kako bilo, pratitelji masovnih prehrambenih trendova upozoravaju da se Protein Style vraća u modu i da bi mogao postati opsesija kakva je bio 70-tih i 80-tih. Ljubitelji fast fooda se zgražaju, forumi se pune komentarima i raspravama. No Protein Style je trend koji ne zaslužuje ni isprobavanje. Ako ne želite jesti kruh, ispecite meso i napravite dobru salatu, sve je bolje od ovog razmočenog burgera u klizavoj salati iz koje umaci i masnoća cure na sve strane.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.